Кіровоградщина: Міському голові Світловодська обрали запобіжний захід

  • 12 лист. 2019 15:32
  • 708
    • Новина Кіровоградщина: Міському голові Світловодська обрали запобіжний захід Ранкове місто. Кропивницький
     
    Міському голові Світловодська Валентину Козярчуку, підозрюваному у заволодінні комунальним майном вартістю 3,9 млн грн, обрали запобіжний захід.
     
    Під процесуальним керівництвом Знам’янської місцевої прокуратури меру одного з міст Кіровоградської області, який підозрюється у спробі протиправного заволодіння державною часткою вартістю 3,9 млн грн у статутному капіталі спільного підприємства, суд обрав запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.
     
    Загалом, в рамках досудового розслідування вищевказаних злочинних дій повідомлено про підозру чотирьом особам: міському голові, керівнику та учаснику спільного підприємства та державному реєстратору.
     
    Двом підозрюваним вже обрано запобіжні заходи, щодо останніх триває процедура їх обрання.
    Нагадаємо, досудове розслідування правоохоронними органами було розпочато у серпні 2019 року. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.206-2, ч.2 ст.28 ч.2 ст.366, ч.3 ст.358, ч.4 ст.358, ч.3 ст.365-2 Кримінального кодексу України, тобто за фактами протиправного заволодіння майном підприємства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, у тому числі службовою особою з використанням службового становища, поєднаного зі службовим підробленням та використанням завідомо підробленого документу, а також за фактом зловживання повноваженнями державним реєстратором.
     
    Прес-служба прокуратури Кіровоградської області