Кропивницький: Хто будує новий магазинчик по вулиці Соборній?

  • 12 лист. 2019 13:30
  • 881
    • Новина Кропивницький: Хто будує новий магазинчик по вулиці Соборній? Ранкове місто. Кропивницький
     
    На ділянці, що поблизу будинку 26 по вулиці Соборній, розпочалося активне спорудження чергового торгівельної точки. Наразі споруда має завершену бетонну підлогу-«фундамент» та металевий каркас. Пише сайт Без купюр.
     
    За даними кадастрової карти України, земля під об’єктом орендована Тетяною Гордєєвою, екс-помічницею депутата міської ради Сергія Кріпака. Передувало забудові рішення №1519 від 20 лютого 2018 року, яким було погоджено проект землеустрою щодо відведення в оренду строком на 5 років земельноі ділянки площею 42 квадратні метри для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.
     
    Визначати орендаря було вирішено шляхом проведення земельних торгів, які й відбулись у травні того ж року. За результатами проведеного аукціону право оренди дісталось Тетяні Гордєєвій, а за користування землею було встановлено річну оплату на рівні 6025 гривень. Досить довго ділянка пустувала, однак у червні 2019 року Управлінням містобудування та архітектури міської ради було затверджено містобудівні умови та обмеження на «Нове будівництво магазину по вулиці Соборній (біля будинку №26) в м. Кропивницькому Кіровоградської області». А вже у листопаді розпочалась активна стадія будівництва. 
     
     
    Кропивницька підприємиця, яка засвітилась на земельно-МАФовій історії, забудовує ділянку під новий магазин. Із самою пані Гордєєвою, яка є власницею ТОВ «СДК-Трейд» та ПП «Енергія – R.S.», поспілкуватись не вдалось. За номером (0522)34-84-08, який вказаний контактним для однієї з її фірм, весь день ніхто не відповідав. З телефоном (0522)32-12-12 нам пощастило більше – співрозмовниця повідомила, що Тетяна Гордєєва відсутня, однак перетелефонує нам як з’явиться. Дзвінка від підприємиці, на жаль, ми так і не дочекались. 
     
    Нагадаємо, на вересневій сесії міської ради Кропивницького було прийнято два рішення, яким передавалось право користування земельними ділянками на півстоліття вже згаданому нині позафракційному депутату Сергію Кріпаку та його брату Дмитру. Мова йде про територію площею 180 та 27 квадратних метрів поруч із будинком №36 по вулиці Соборній. Ділянки було віддано на 49 років у зв’язку з даруванням та продажем приміщень, що розміщувались на них.