У Кропивницькому активно працюють осередки міської організації ветеранів України

  • 12 лист. 2019 12:01
  • 729
    • Новина У Кропивницькому активно працюють осередки міської організації ветеранів України Ранкове місто. Кропивницький
     
    У міській раді Кропивницького відбулася звітньо-виборна конференція міської організації ветеранів України. Про результати річної роботи організації тримав звіт її голова Володимир Зуєв.
     
    Про це пише сайт міської ради.
     
    За його словами, в обласному центрі активно працюють 103 первинних ветеранських організації. В них на обліку перебувають 34 214 ветеранів: учасників ІІ світової війни, інвалідів, учасників бойових дій і трудового фонду, дітей війни, ветеранів праці, військовослужбовців та представників силових структур, учасників ліквідації аварії на ЧАЄС, війни АТО-ОСС, пенсіонерів, людей похилого віку та інших громадян – мешканців Кропивницького. Організація ветеранів України Кропивницького відзначила 32 річницю свого існування.
     
    У своєму виступі Володимир Зуєв висловив подяку за тісну співпрацю організації ветеранів заводу “Червона зірка”, ветеранській організації Льотної академії, Інгульскої шахти, первинним організаціям при квартальних комітетах, яких у місті близько шестидесяти, організації ветеранів селища Гірничого. Особливо теплі слова вдячності пролунали на адресу працівників управління культури і туризму міської під орудою Анни Назарець.
     
    - Невід'ємною частиною життя ветеранів є робота з молоддю, героїко-патріотичне виховання молодого покоління. Ми відвідуємо навчальні заклади міста. Проводимо бесіди з учнями спільно із захисниками Батьківщини, - відзначив керівник ветеранської організації.
     
    За словами Володимира Зуєва, надзвичайно важливішу роль у співпраці з ветеранами відіграє управління соціальної підтримки Міської ради на чолі з Юлією Вовк. За кошти міського бюджету ветерани отримують матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових проблем, лікування, або інші складні обставини, які виникли у людей похилого віку. За 9 місяців 2019 року люди ветерани отримали допомог на суму понад  5 млн грн.
     
    - Крім того соціальні працівники терцентрів надають 43 види послуг ветеранам безпосередньо за місцем проживання. На прохання про допомог  відгукуються патронажні сестри Червоного хреста. Велику роз'яснювальну роботу та практичну роботу проводять співробітники Пенсійного фонду, - зауважив Володимир Зуєв, - Активісти волонтерського руху з первинних організацій та учнівська молодь за місцем проживання беруть участь у вирішенні соціально-побутових питань учасників АТО та ОСС.