Сльози гравців, непристойні жести та реакція світу: що сталося на матчі «Шахтаря» з «Динамо»

  • 12 лист. 2019 11:07
  • 876
    • Новина Сльози гравців, непристойні жести та реакція світу: що сталося на матчі «Шахтаря» з «Динамо» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Матчі між «Шахтарем» та «Динамо» часто супроводжуються активним обговоренням. Проте гра Центрального матчу 14 туру УПЛ надовго запам’ятається вболівальникам усієї України. 
     
    Зустріч відбулася 10 листопада на стадіоні «Металіст» у Харкові і зібрала понад 21 тис. вболівальників. 
    Перший гольовий момент динамівці мали на 17-й хвилині. Родрігес отримав розрізний пас до штрафної, проте завдав удар повз ворота. А вже через хвилину шахтарівці отримали право на кутовий, яким і відкрили рахунок у матчі. Відзначився Сергій Кривцов, завдавши удару головою на 18 хвилині.
     
    На 29 хвилині матчу Жуніар Мораес зіткнувся з гравцем суперника Поповим. Нападника винесли з поля на ношах, після чого він не зміг повернутися до гри. 
    Після цього обидві команди мали по кілька моментів, які не закінчилися успіхом.
     
    На 74 хвилині матчу півзахисник "Шахтаря" Тайсон вийшов у контратаку, яку зупинив свисток арбітра. Після чого фанати київського «Динамо» почали викрикувати расистські вигуки в бік бразильця. Через це Тайсон розплакався і показав вболівальникам суперника непристойний жест, за що і був вилучений з поля. 
    Матч закінчився перемогою господарів з рахунком 1:0. 
     
    Після матчу у соціальних мережах почали активно критикувати реакцію фанатів "Динамо". Серед них такі зірки світового футболу, як Неймар, Фернандінью, Фред, Вінісіус та інші. 
     
    В УПЛ вже відреагували на цю заяву наступним чином: 
     
    - УПЛ глибоко шкодує про інцидент, який стався під час матчу між «Шахтарем» і «Динамо» 10 листопада в Харкові. Цей випадок показує, що ми маємо зміцнити діалог із клубами, щоб уникнути подібних інцидентів у майбутньому. УПЛ вірить, що компетентний дисциплінарний орган буде розслідувати цю справу як пріоритетну та притягне до відповідальності всіх залучених осіб відповідно до чинного законодавства та правил.
     
    Нікіта Шендеровський 
    Фото: 24tv.ua