Андрій Балонь — цікаві факти про нового очільника Кіровоградської ОДА

  • 12 лист. 2019 10:00
  • 3634
    • Новина Андрій Балонь — цікаві факти про нового очільника Кіровоградської ОДА Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 11 листопада, Андрій Балонь став головою Кіровоградської ОДА. Журналісти “Утреннего города” вирішили знайти цікаві факти про пана Андрія, який до серпня поточного року був заступником голови Херсонської ОДА з гуманітарних питань, фінансів та взаємодії з правоохоронними органами. 
    Андрій Балонь народився 6 листопада 1982 року у місті Стебник Львівської області. У 2003 році закінчив національний університет внутрішніх справ України. За фахом — юрист. 
     
    Професійний шлях
    Службу в органах внутрішніх справ розпочав 2003 року на посаді слідчого Старосамбірського районного відділу управління МВС України Львівської області. Шість років був старшим слідчим Дрогобицького міського відділу ГУ МВС, а звідти вже перейшов на керівні посади районного рівня — спочатку заступника начальника Самбірського міського відділу, потім заступник начальника Франківського районного відділу Львівського міського управління. А вже 2012 року переїхав до Житомира, де був заступником керівника управління Управління МВС України в Житомирській області. З жовтня 2013 року працював в такому ж управлінні Полтави старшим слідчим та розслідував вбивства та інші тяжкі злочини. А до червня 2014 року — начальником відділу розслідування злочинів, вчинених ОЗГ. З 2014 року навчається в Інституті післядипломної освіти Національного університету ім. Т.Г. Шевченка за спеціальністю "Фінанси і кредит". До серпня 2015 року був першим заступником начальника Управління МВС України в Полтавській області – начальником слідчого управління. А з вересня 2015 року викладав на кафедри державного управління та права Полтавського Національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка.
     
    Звідти у травні 2017 року перейшов на посаду заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань, фінансів та взаємодії з правоохоронними органами, яку займав до серпня 2019 року.
     
     
    Декларація пана Андрія
     
    У декларації сім'ї Балонь за 2018 рік вказано, що вони мають такими об'єктами нерухомого майна:
    квартира в Києві (площа 96 кв.м.);
    квартира в Дрогобичі (площа 83 кв.м.).
    А також орендують квартиру в Херсоні на 130 квадратних метрів.
    Андрій Балонь з 2013 року володіє автомобілем Volkswagen Touareg 2011 випуску, а Ілона Балонь з 2016 року водить Jaguar XF 2015 року випуску.
     
    Ілона Сергіївна також є співзасновником ТОВ "Медіапівдень". Її частка в виданні залишає 33%.
    Загальний сімейний дохід за 2018 рік склав близько 1 700 000 гривень. Крім цього родина має близько 140 000 доларів, 7 000 євро і близько 430 000 гривен заощаджень.
     
    Скандал із херсонським рекламним агентством “Медіапівдень”
     
    Ілоні Балонь належить частка (33%) рекламної агенції ТОВ "Медіапівдень" у Херсоні, вартість фірми — 3 млн грн. Через зв'язок з цією фірмою Андрій Балонь опинився у центрі скандалу, про який писали місцеві херсонські ЗМІ. Повідомлялося, що готується низка документів, що підтверджують причетність цих високопосадовців до махінацій і тиску на бізнес і фабрикація кримінальних справ заради персональної фінансової вигоди. Але це виявилось не більш ніж гучною заявою, доказів незаконності встановлення білбордів не знайшли.
    Андрій Балонь одружений, виховує сина Матвія.
     
    Під час урочистої промови у Кіровоградській ОДА Андрій Балонь запевнив, що розуміє виклики, які стоять перед ним та його командою «задля того, щоб Кіровоградщина зазвучала по-іншому»:
     
    - Ми з командою продовжимо вкрай важливі реформи, розпочаті Президентом і Урядом у всіх сферах суспільного життя. Я розумію, що мені самому не впоратися, тому готовий до широкої публічної дискусії з вами, щоб ми могли підвищити додану вартість цьому регіону.
     
    Голова Кіровоградської ОДА також зауважив, що розраховує на єдність всіх учасників процесу.
     
    - Хочу згадати слова класика: «В єдності – сила народу!» Закликаю вас не повторювати трагічних сторінок в історії України, які призводять до руїни та інших трагічних наслідків, - підкреслив Андрій Балонь.
     
     
    Летиція Курята
    фото: pik.ua