Військовослужбовці Повітряних Сил навчатимуться за програмою «Orbital»

  • 8 лист. 2019 16:02
  • 862
    • Новина Військовослужбовці Повітряних Сил навчатимуться за програмою «Orbital» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Після візиту британського міністра оборони на Донбас тренувальну місію «Orbital» в Україні продовжили на три роки – до березня 2023 року.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Бен Воллес відвідав район проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі, де зустрівся з українськими військовими.
     
    За його словами, він побачив рішучість, яку демонструють Збройні Сили України, захищаючи свою територіальну цілісність. І саме тому Британія продовжує тренувальну місію в Україні ще на три роки, аби підвищити фаховий рівень тисяч українських військовослужбовців.
     
    6 листопада командир операції «Orbital» полковник Майк Веймут, на зустрічі в Командуванні Повітряних Сил заявив, що його основне завдання – допомогти силам оборони України стати сильнішими. І хоч основним акцентом роботи британців є підготовка сухопутних військ, офіцери пообіцяли заучити до операції «Orbital» і фахівців та підрозділи Повітряних Сил.
     
    - Навіть якщо в певних напрямках ми самостійно не зможемо вам допомогти, обов’язково посприяємо, аби інші країни підтримали вас. Україна – єдина із союзників Великобританії, хто зараз у відкритому протистоянні з Росією. У нас є бажання співпрацювати та обмінюватися досвідом, – додав полковник Майк Веймут.
     
    В Командуванні Повітряних Сил прокоментували, що залучення до операції «Orbital» та й співпраця з Великобританію загалом є вкрай важливою для України, адже ми орієнтуємось на стандарти країн Альянсу.
     
    - У 2017-2018 роках вже було проведено ряд тренувань для фахівців авіації Повітряних Cил, – говорить заступник командувача Повітряних Сил генерал-лейтенант Аркадій Вашутін. – Вони проходили як у військових частинах, так і у Харківському університеті Повітряних Сил. Після невеликої паузи ми сьогодні відновлюємо цю співпрацю.
     
     
    Довідково
     
    «Orbital» – є тренувальною місією Великої Британії в Україні, яка була організована після анексії Росією Криму та на знак підтримки України. З початку місії в 2015 році військовослужбовці Великої Британії навчили вже більше 17 500 військовослужбовців Збройних Сил України.