У Кропивницькому дискутували зі студентами про ранній доступу до правової допомоги

  • 8 лист. 2019 09:08
  • 829
    • Новина У Кропивницькому дискутували зі студентами про ранній доступу до правової допомоги Ранкове місто. Кропивницький
     
    Про правові послуги, альтернативні сервіси, пілотні проекти та важливість раннього доступу до правової допомоги йшлося під час відкритого діалогу директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області зі студентами-правниками Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
     
    Під час спілкування зі студентами юридичних факультетів директор Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Леонід Кропліс розповів їм про правові послуги, які надають центри безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини. 
     
    Зокрема пояснив, що сьогодні завдяки системі безоплатної правової допомоги забезпечено ранній доступ до правової допомоги усіх затриманих. Адже, завдяки цілодобовому механізму інформування регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги до кожного затриманого адвокат прибуває протягом 2 годин. Це значно сприяло мінімізації порушенню прав затриманих з боку органів, які уповноважують здійснювати затримання. Також детально розповів про альтернативні сервіси, пілотні проекти та плани.
     
    - Помилка багатьох громадян полягає в тому, що вони не звертаються вчасно до фахівців безоплатної вторинної правової допомоги. Через це втрачають багато часу. Під час правопросвітницьких заходів ми постійно наголошуємо про правові послуги, які надають центри. Зокрема, захист; представництво інтересів у цивільних та адміністративних справах; складення процесуальних документів; правова інформація, консультації та роз’яснення. Адвокат або фахівець центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги може забезпечити вчасний та якісний захист кожному клієнту коштом держави, - підкреслив Леонід Кропліс.
     
    Адвокатка Оксана Сьора навела приклади з власної практики. На основі сюжетів з фільмів пояснила, як незнання своїх прав та невикористання можливості на доступ до правової допомоги може призвести до отримання покарання за злочин, який не вчиняв. Адже дуже важливо, щоб адвокат якомога раніше вступив у справу. Також детально пояснила студентам, яка участь адвоката у доказуванні у кримінальному процесі.
    Студенти виявили цікавість та активно задавали різні питання стосовно функціонування системи безоплатної правової допомоги та можливості проходження практики у центрах системи БПД.
     
    Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 099 104 8038.
     
    Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.