Кропивницький: Замість кінотеатру - супермаркет?

  • 6 лист. 2019 16:55
  • 1905
    • Новина Кропивницький: Замість кінотеатру - супермаркет? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Будівлю в самому центрі Кропивницького, де раніше розташовувався міський кінотеатр “Зоряний”, продали новому власнику. Про це пише сайт Мій Кропивницький.
     
    Відповідну інформацію журналісту “Прожектора” підтвердив орендар вказаного приміщення Рафаель Санасарян, передає «МК». Підприємець повідомив, що об’єкт був виставлений на продаж ще раніше. Станом на сьогодні оголошення “зняли”, адже покупець вже знайшовся.
     
    За даними із власних джерел, йдеться про один мільйон доларів. Приблизно за таку суму власник будівлі кінотеатру “Зоряний” погодився продати вказану нерухомість. Вона перебуває у приватній власності фірми, що має відношення до колишнього народного депутата з Кропивницького – Ігоря Шарова.
     
    Рафаель Санасарян, магазини якого знаходяться в цій же будівлі, розповів, що договір оренди підписаний до кінця поточного року.
     
    Імовірно, на місці колишнього кінотеатру з’явиться черговий супермаркет мережі “Маркетопт”, який вже встиг переобладнати приміщення під торгівлю ще одного кінотеатру – “Ятрань” (вулиця Євгена Тельнова). У відеосюжеті одного з місцевих ЗМІ також обговорюється можливість переобладнання “Зоряного” під супермаркет. Кропивничани нібито не проти, а навпаки - за. Коментарі надають, зокрема, задоволені покупці “Маркетопту”.
     
    Натомість опитані нами людьми у своїй переважній більшості негативно висловилися відносно спорудження в самому центрі Кропивницького (замість будівлі культурного призначення) магазину продовольчих товарів.
     
    Радниця міського голови повідомила, що позиція Андрія Райковича щодо перекваліфікації колишніх кінотеатрів під супермаркети, не змінилася. Очільник міста категорично проти таких ініціатив, проте ніяких важелів впливу в цьому питанні міська влада немає, адже йдеться не про комунальну, а приватну власність.
     
    - Я проти, щоб в приміщенні “Зоряного” був супермаркет. Дуже хочу, щоб відновили кінотеатр. Він нашому місту більш потрібний. Принаймні для того, щоб в обласному центрі був не один, а два кінотеатри. Якщо такої можливості немає, чому б не зробити там красивий РАЦС? Або якийсь інший осередок культури… А супермаркет, на мою думку, точно не стане окрасою центру нашого міста, – каже місцева жителька пані Олена.
     
    Поруч розташовані інші магазини на кшталт “Вогника”, “Файно”, “Мініми”, “АТБ”. Існує ймовірність, що новий супермаркет “вдарить” по рентабельності менших комерційних об’єктів.
     
    Деякі кропивничани також висловлювали думку, що не проти бачити в приміщенні кінотеатру “Зоряний” об’єкти торгівлі, але не продовольчий супермаркет.
     
    Відомо, що міський голова з цього приводу звертався і до правоохоронних органів, проте вплинути на ситуацію таким чином не вдалося.