Кропивницький: І тепло, і мокро

  • 6 лист. 2019 19:18
  • 984
    • Новина Кропивницький: І тепло, і мокро Ранкове місто. Кропивницький
     
    На Балашівці опалювальний сезон розпочався із затоплення. На горищі будинку №55 по вулиці Сергія Сєнчева після запуску теплоносія залило водою шість квартир. 
     
    – Це сталося 28 жовтня, коли я був на роботі. На горищі будинку в нас проходить труба опалення. Нещодавно комусь із мешканців ставили автономку, і на даху слюсарі ЖЕКу скрутили один з кранів, а на момент пуску опалення його забули повернути. Вранці вони прийшли, відкрили загальний кран та пішли до іншого будинку, а дах ніхто не перевіряв. Вдома затопило усе. Годину зі стелі безперервно текла вода.
     
    В мене був гарний ремонт. За моїми підрахунками, мені були завдані збитки в сумі близько 100 тис. гривень. Торік придбав новий телевізор. Також поставив новий кондиціонер і після затоплення з нього лилася вода. ЖЕО запропонувала поклеїти шпалери та пофарбувати стелю. Меблі на кухні розлізлися. В кімнаті диван та стінка також прийшли в негодність. Ліжко довелося замінити, – розповів власник затопленої квартири Дмитро Маламат.  
     
     
    Як зазначив чоловік, з ЖЕО №3 однозначно буде судитись та стягуватиме компенсацію за завдані збитки. Від затоплення, за його інформацією, постраждало шість квартир.  
    У коментарі кореспонденту «Первой городской» начальник ЖЕО №3, що обслуговує будинок, Олександр Довгаль розповів: будинок та система опалення в ньому досить старі. 
     
    – Будинок достатньо старий, як і його  системи. Запустили опалення, і лопнула труба. Я зустрічався з мешканцями будинку. З однією квартирою ми знайшли спільну мову. Їх ми підтримаємо та поклеїмо шпалери, коли стіни в приміщенні висохнуть. Якщо мешканці інших квартир погодяться, то і їм поклеїмо. Міняти, наприклад, мокрі матраци, в яких дірка величиною з кулак, ми не будемо, – розповідає Довгаль. – Система опалення досить стара, а при запуску опалення тиск доволі високий. Це біда, але це ж не привід на цій біді мешканцям наживатися. Мовляв, «купіть телевізор та холодильник», а воно все працює. 
     
    Як зазначив очільник ЖЕО, перед пуском опалення слюсарі перевірили систему на наявність течій. Їх виявлено не було. Коли пішла циркуляція, то труба лопнула, але халатності Олександр Довгаль не вбачає – «труба лопнула, коли працівників не було на місці». 
     
    Він додав, що ремонт у квартирах виконуватиметься за рахунок ЖЕО та слюсарів.
     
    Дмитро Семенюк