Кропивницький: Незабаром стартує мандрівний кінофестиваль DocudaysUA (ФОТО)

  • 6 лист. 2019 13:00
  • 893
    • Новина Кропивницький: Незабаром стартує мандрівний кінофестиваль DocudaysUA (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому з 18 по 24 листопада, а у Кіровоградській області з 18 листопада по 2 грудня, відбуватиметься мандрівний фестиваль документального кіно про права людей DocudaysUA.
     
    Про це повідомили координатори фестивалю сьогодні, 6 листопада, під час прес-конференції. 
     
    Цьогорічна тематика фестивалю - протидія булінгу. 
     
    - Вперше фестиваль під назвою «Дні кіно про та права людини» відбувся 2003-го року. Саме тоді організатори вирішили, що показувати кінострічки потрібно не лише у столиці. DocudaysUA перше помандрував 2005-го року під час другого фестивалю. Цьогоріч документальні кіно побачать жителі 22-х областей в Україні, - розповіла координаторка фестивалю DocudaysUA у Кропивницькому Ольга Коротка. 
     
     
     
    Вперше у Кропивницький DocudaysUA завітав у 2008 році. Оскільки кінострічок немає у вільному доступі, координатори щорічно розширюють межі показу. 
     
    - Кіно - це потужний механізм, який дозволяє підіймати важливі теми. Після фільму обговорення - цінне, адже це дозволяє зруйнувати певні стереотипи, проговорити про права людини, - каже виконавча директорка ГО «Територія успіху» Інга Дудник.
     
    Особливість DocudaysUA полягає у тому, що глядачі зможуть ділитися думками й обговорювати між собою та з режисерами й режисерками після перегляду кінострічок, які підіймають ті чи інші важливі проблеми у суспільстві. 
     
    Розпочати фестиваль DocudaysUA координатори пропонують із кінострічки «Булер» в обласній бібліотеці імені Чижевського 18 листопада о 14:00. Всього координаторки покажуть 11 фільмів. 
     
     
    - Фільми спонукають замислитися над тим, як ми живемо, чи правильно ми себе поводимо. Дуже важливо, щоб люди почали помічати порушення прав людини і не мовчати про це. Фільми DocudaysUA не для розслаблення, а для свідомого перегляду, - розповіла виконавча директорка ГО “Успішна взаємодія” Олена Міхайдарова. 
     
    Покази також проходитимуть у Знам‘янці, Світловодську, Олександрії, а також у Компаніївській, Помічнянській, Новоукраїнській ОТГ. 
     
    Для того, щоб долучитися до показів, можна заповними Google-форму на сайті фестивалю. 
     
    Довідково: Docudays UA - це єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Через покази фільмів проект сприяє розвитку критичного мислення, формуванню активної громадянської позиції та ставленню до людської гідності як до найвищої цінності.
     
    Летиція Курята