У Знам’янці атовець продовжив роботу за «мирним» фахом за сприяння служби зайнятості

  • 6 лист. 2019 10:38
  • 951
    • Новина У Знам’янці атовець продовжив роботу за «мирним» фахом за сприяння служби зайнятості Ранкове місто. Кропивницький
     
    У військових, які тривалий час перебували у зоні проведення АТО/ООС, а сьогодні повертаються до звичайного життя, виникають нові питання та потреби. Спочатку це, звичайно, психологічна реабілітація, а згодом і необхідність знайти роботу, забезпечити фінансово себе і своїх близьких.
     
    Відомо чимало прикладів демобілізованих військовослужбовців, які, незважаючи на труднощі і перешкоди, досягали бажаного і не здалися. Серед добірки життєвих історій професійної реалізації є приклад пана Андрія, який ще вчора проходив військову службу у зоні проведення АТО /ООС, а вже сьогодні має постійне місце роботи і є затребуваним працівником. 
     
    По закінченню строку дії контракту військовослужбовець повернувся у рідне місто до своєї родини, яка з нетерпінням його чекала. Усвідомлюючи відповідальність за свою сім’ю та важливість для нього власної професійної реалізації, чоловік невідкладно розпочав активний пошук роботи. 
     
    За професією колишній військовий електрогазозварник закінчив Кіровоградське професійно-технічне училище №8. За допомогою у працевлаштуванні Андрій звернувся до Знам'янської міськрайонної філії обласного центру зайнятості.
     
    Під час спілкування з кар'єрним радником демобілізований військовий повідомив, що маючи досвід роботи за здобутою професією, який він отримав на АТ «Ельворті», та у Знам'янській районній лікарні, має намір знайти роботу саме за цією професією.
     
    Тому разом з фахівцями міськрайонної філії вивчалися різні варіанти працевлаштування. Зокрема, було підібрано перелік можливих вакансій, серед яких пана Андрія зацікавила вакансія електрогазозварника на ВП «Знам'янський кар'єр» філії ЦУППАТ «Укрзалізниця». Чоловікові запропонували пройти співбесіду з роботодавцем і він, не вагаючись, погодився. Після візиту до працедавця кар'єрний радник отримав приємну новину: колишній військовий прийнятий на роботу.
     
    - Я задоволений тим, що маю гарну роботу і впевнений у завтрашньому дні. Найголовніше, що тепер я маю можливість не лише отримувати стабільний дохід для своєї родини, а й бути затребуваним працівником, – поділився колишній безробітний.
     
    Таким чином, індивідуальний підхід фахівців служби зайнятості до кожного клієнта та тісна взаємодія з роботодавцями – запорука успішної роботи при підборі роботи для демобілізованих учасників бойових дій.
     
    Відділ організації працевлаштування населення 
    Знам’янської міськрайонної філії 
    Кіровоградського обласного центру зайнятості