У Кропивницькому на будинку, де жили загиблі офіцери, встановили меморіальні таблички (ФОТО)

  • 5 лист. 2019 16:18
  • 2776
    • Новина У Кропивницькому на будинку, де жили загиблі офіцери, встановили меморіальні таблички (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Меморіальні таблички з іменами двох офіцерів, які геройськи загинули під час Антитерористичної операції на сході України, з’явились на фасаді будинку № 59 по вулиці Сергія Сєнчева. Про це повідомляє «Утренний город».

     

    – Таблички з прізвищами підполковника Збройних Сил України, заступника командира третього полку спецпризначення Сергія Сєнчева та майора Володимира Степанка встановили поруч, оскільки загиблі бійці мешкали по сусідству в одному під’їзді. Тут лишилися жити їхні рідні та бойові побратими. До депутата міської ради Олександра Цертія звернулись мешканці, які добре знали обох чоловіків. Вони запропонували увічнити їхню пам'ять у такий спосіб. Олександр Цертій підтримав цю пропозицію фінансово, - пояснює помічниця депутата Вікторія Вахнік.

    Підполковник Сергій Сєнчев загинув 4 серпня 2014 року під час бою за висоту Савур-могила. Його прооперували в польовому шпиталі, проте він помер під час транспортування до лікарні у Дніпрі.

    Заступник командира 42-го окремого мотопіхотного батальйону (57-а окрема мотопіхотна бригада) майор Володимир Степанок загинув 26 січня 2015-го під час виконання бойового завдання під Дебальцевим. В бойову машину влучив протитанковий реактивний снаряд.    

     

    Обоє українських офіцерів нагороджені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

     

    На честь Сергія Сєнчева перейменована вулиця Повітрянофлотська у Кропивницькому. Іменем Володимира Степанка також названа вулиця в Балашівському мікрорайоні обласного центру.

     

    Нагадаємо, наприкінці жовтня активісти розпочали просвітницьку кампанію, під час якої розповідатимуть кропивничанам про героїв, на честь яких перейменували вулиці міста Кропивницького. Першим заходом стала зустріч мешканців вулиці Сергія Сєнчева, 59 (колишня Повітрянофлотська).

     

    Людмила Макей