Кропивницький: Що являє собою громадське здоров’я населення - ситуація з дифтерією

  • 4 лист. 2019 16:40
  • 1237
    • Новина Кропивницький: Що являє собою громадське здоров’я населення - ситуація з дифтерією Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 4 листопада, у Прес-клубі реформ відбулася прес-конференція з генеральним директором КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» Іваном Касьяненком та заступниці директора Кіровоградського обласного лабораторного центру МОЗ України Надії Оперчук. 
     
    Про це повідомляє журналістка «Утреннего города». 
     
    Комунальне некомерційне підприємство «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради» створили нещодавно. 
     
    - Це підприємство займатиметься всіма питаннями, які стосуються громадського здоров‘я. У цій організації будуть взяті до уваги всі фактори та ризики. Громадське здоров‘я - це не лікування. Ми займатимемося здоровими людьми, - розповів Іван Касьяненко. 
     
    За його словами, організація має вивчити стан громадського здоров‘я, імунопрофілактики населення, реагувати на НС, проводити аналіз, наприклад, якості води тощо. Їхня мета - покращити рівень здоров‘я, а також підвищити тривалість життя громадян.
     
    - В Україні зараз зареєстований 21 випадок дифтерії. Найкраща профілактика - щеплення. Оскільки вакцинація обов‘язкова, то у сімейних лікарів її можна зробити безкоштовно. Кожен, хто не щеплений, має зробити профілактику. Якщо люди не пам‘ятають, чи робили вакцину, можна зробити спеціальний аналіз, який визначить рівень імунітету від дифтерії, - розповіла Надія Оперчук. 
     
    Експерти також наголосили, що у Кіровоградській області достатня кількість вакцин проти дифтерії, кору тощо.
     
    Летиція Курята