Каса без касира: ПриватБанк ламає стереотипи

  • 4 лист. 2019 10:43
  • 1129
    • Новина Каса без касира: ПриватБанк ламає стереотипи Ранкове місто. Кропивницький
     
    28 жовтня відділення “Пашутінське” ПриватБанку, що у Кропивницькому по вул. Пашутінська, 54/55, розпочало роботу без касира. Функції звичної для
    всіх каси банк передав сучасному багатофункціональному пристрою - новому банкомату з функцією Cash Recycling виробництва Wincor Nixdorf, Німеччина.
     
    Відтепер сучасний банкомат з функцією кеш-ресайклінгу, який здійснює і видачу, і прийом готівкових грошових коштів, став територією повного самообслуговування - від передачі торговельної виручки до поповнення карт, а його особливістю є підтримка видачі грошей з прийнятих без проміжного етапу інкасування. Зручно і швидко. Можна сказати, ідеальне рішення і для банку, і для клієнтів.
     
    - Ми вкотре ламаємо усі стереотипи і звичні банківські канони, - розповідає Ростислав Масло, директор Кіровоградської філії ПриватБанку. - Що ж тут казати, за вікном 21 сторіччя, технічний прогрес диктує нам свої умови утримання лідерства на банківському ринку, з чим ми успішно справляємося. Скажу без удаваної скромності, що ми пишаємося тим, що вслід за харків’янами долучилися до експерименту по впровадженню відділень без звичних кас. Але нам не вперше впроваджувати  Hi-Tech чи навчати своїх клієнтів технологіям майбутнього. Лише декілька років тому ми навчали інтернет-банкінгу, а сьогодні ми довели всьому світу, що банк може бути у кожного в кишені”.
     
    - Зайшла до відділення та звично шукаю очима касу. Яким же було моє здивування, коли замість каси побачила цю чудо-машину, - ділиться враженнями кропивничанка пані Олена. - Незвично, але і не все так безнадійно, як на мене. Тим більше, що співробітники відділення допомагають, навчають. З таким банком ми точно осилимо діджиталізацію країни :)”.
     
    Звичні всім банкомати і термінали здійснюють видачу, та відповідно прийом готівки, покупюрно. Нові пристрої здатні приймати і видавати готівку пачками до 200 купюр одночасно. Це суттєво скорочує термін роботи клієнта із пристроєм. Грошові кошти надходять на картку миттєво, і ними відразу ж можна скористатися для здійснення безготівкового платежу, поповнення депозиту або погашення кредиту. Крім того нові банкомати оснащені камерою, сенсорним екраном. Використання такого обладнання дозволить скоротити витрати банку, а значить, зберегти низькі тарифи для клієнтів. Але, головне, ці пристрої практично ніколи не будуть “порожніми”, а значить наші клієнти завжди матимуть змогу користуватися ними, як банківськими касами.
     
    Авторизуватись у recycling-банкоматі можна як і у касі - банківською карткою. У подальшому ПриватБанк планує впровадити можливість авторизації
    через телефон, NFC-модуль і навіть за допомогою Face ID.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях