Вісім тисяч мешканців Кіровоградщини отримали тимчасову роботу

  • 4 лист. 2019 09:01
  • 822
    • Новина Вісім тисяч мешканців Кіровоградщини отримали тимчасову роботу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Однією із форм матеріальної підтримки безробітних, розширення можливості їхнього закріплення на робочому місці є громадські та інші роботи тимчасового характеру. 
     
    Значну користь від організації громадських робіт мають сільські територіальні громади, адже силами безробітних виконуються роботи з екологічного захисту навколишнього середовища, благоустрою населених пунктів, впорядкування придорожніх смуг, парків, кладовищ, меморіалів Слави, братських могил та військових поховань, проводяться ремонтні роботи на об’єктах соціальної сфери та роботи, пов’язані з відновленням та збереженням пам’яток культури ін. 
     
    Організовувались також громадські роботи, які мають соціальне спрямування, а саме: супровід осіб з інвалідністю по зору; надання допомоги сім’ям, члени яких загинули, постраждали чи є учасниками АТО.
     
    Цього року тимчасовою зайнятістю було охоплено понад 8,4 тисячі безробітних громадян, що перебували на обліку у центрах зайнятості області.
    Таким чином, громадські та інші роботи тимчасового характеру сприяють тимчасовій зайнятості місцевих мешканців, соціальному розвитку територіальних громад, а головне – збереженню мотивації безробітних до праці та є засобом переходу до постійної зайнятості.
     
    Відділ організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості