Громадам Донецької області передають розміновані ділянки

  • 1 лист. 2019 11:10
  • 674
    • Новина Громадам Донецької області передають розміновані ділянки Ранкове місто. Кропивницький
     
    На виконання плану гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей на 2019 рік, затвердженого Міністром оборони України, під загальною координацією Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони України продовжується очищення земель, які забруднені внаслідок збройної агресії Російської Федерації вибухонебезпечними предметами.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    З 2016 року за фінансової підтримки урядів США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Норвегії, Фінляндії, Бельгії, Швейцарії, Чеської Республіки групи розмінування HALO Trust та FSD здійснювали очистку від вибухонебезпечних предметів 13 ділянок загальною площею понад 100 га (8 ділянок – HALO Trust та 5 ділянок – FSD) в Слов’янському, Лиманському та Бахмутському районах. Група зовнішнього контролю якості від Кам’янець-Подільського Центру розмінування Збройних Сил України провела інспектування цих ділянок для підтвердження їх відповідності міжнародним нормам та національним стандартам протимінної діяльності.
     
    31 жовтня неурядовими організаціями HALO Trast та FSD на одній з очищених ділянок Андріївка-2, що розташована неподалік від Слов’янська, передали 13 розмінованих ділянок представникам місцевих органів влади.
     
    Завдяки проведеній роботі громади отримали доступ до своєї землі, що була замінована. Тепер очищена територія безпечна для використання.
     
    Міністерство оборони України постійно сприяє підвищенню рівня безпеки та проводить заходи по відновлення мирного життя, повертаючи землю до використання за призначенням.