У Кропивницькому пройшла розмова з Іваном Андрусяком (ФОТО)

  • 31 жовт. 2019 09:20
  • 835
    • Новина У Кропивницькому пройшла розмова з Іваном Андрусяком (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Вчора, 30 жовтня, у кропивницькій Книгарні “Є» відбувся захід “Сповідь книгомана: Іван Андрусяк”.
    Про це повідомляє журналістка “Утреннего города”.
     
    Письменник розповів, що читає відколи себе пам’ятає і найбільше його захоплює проза. 
     
    — Навчився читати, коли мені було три роки. Мама брала мене по магазинах, а я лякав усіх перехожих, бо дуже голосно читав вивіски. Спочатку люди не вірили, що дитина вміє читати, давали мені газети і я читав заголовки. Так плавно перейшов і до книжок. Моя творчість розпочалася з поезії. До школи потрібно було йти три кілометри, тож дорогою я слухав музику — поля, дерев, вулиці. Вона є скрізь. Музика виливалась у слова, які я записував. Поезія приходить і йде, коли хоче. З нею інакші відносини, ніж з прозою, — розповідає Іван Андрусяк. 
     
    Одного вечора пан Іван взяв книжку і почав читати під час грози у світлі від каганця. За його словами, з ним відбувалося те саме, що і у книжці. То була притча:
     
    — Для мене література — це бджолиний мед, який у притчі допоміг подолати всі негаразди. Я вважаю, він має бути у кожного. Адже це дає сили триматись у житті і не зважати на всі біди. 
     
    Захід пройшов у невимушеній теплій атмосфері. На нього прийшло до 20 кропивничан. 
     
    Під час зустрічі з письменником присутні дізналися про плани на майбутнє, особливості написання дитячих книг та пару історій із життя Івана Андрусяка. 
     
    Нагадаємо, сьогодні, 31 жовтня, у “Ресторації Кропивницьких” о 18:00 відбудеться захід “Поетичні стихії”. На ньому читатимуть вірші автори видавництва “Фонтан Казок”, а також місцеві поети.
     
    Летиція Курята