Інформація про кропивницького суддю виявилася фейком

  • 30 жовт. 2019 20:56
  • 1321
    • Новина Інформація про кропивницького суддю виявилася фейком Ранкове місто. Кропивницький

    Кропивницький суддя Олексій Мягкий переходить працювати у столичну адвокатську фірму, у зв’язку з чим 16 вересня була розглянута його заява про звільнення. Відтак полишення ним посади не може бути пов’язане зі справою про постріли в будинок прокурора, яку він розглядав, оскільки ця подія трапилася 1 жовтня. Фейкову інформацію суддя прокоментував у інтерв’ю газеті Україна-Центр.

     

    - Засоби масової інформації, які про це пишуть, якраз і виділили з контексту те, що їм потрібно було, і залишили осторонь ті моменти, які є відкритими, які у всіх на очах. Коли ці ЗМІ писали, що я виніс рішення, яке невигідне прокуратурі, і внаслідок цього під тиском на мене з боку прокуратури я і звільнився, забули один істотний момент. Моя  заява про звільнення за власним бажанням була розглянута Вищою радою правосуддя від 16 вересня, до тих подій, які пов’язані з пострілами в будинок прокурора, що сталися 1 жовтня, - прокоментував Олексій Мягкий.

     

    Більш того, пропозиція і переговорний процес з київською адвокатською фірмою, в якій працюватиме суддя, велися з серпня, про що свідчать його поїздки до Києва і дні відпустки на цей час. Відтак хронологічно зі звільненням Мягкого не можуть бути пов’язані ні ця справа, ні дії прокуратури, яка не вдоволена рішенням судді.

     

    Якби  довелося ще раз слухати цю гучну справу, вердикт був би таким самим, зазначає Олексій Мягкий.

     

    - Слідчий суддя зв’язаний тим, що йому принесли. Маючи докази, які принесли сторона звинувачення і сторона захисту, я не міг прийняти іншого рішення, що і підтвердило мою правоту в апеляційній інстанції. А ось якби принесли інші докази, я не виключаю, що рішення могло б бути іншим.

     

    Нагадаємо, 2 жовтня 2019 року в поліцію надійшла заява від прокурора Кіровоградської прокуратури про те, що напередодні ввечері до його будинку прийшов сусід з цілою компанією, кричав, погрожував і навіть стріляв у бік будинку, де в цей час були дружина і двоє дітей.

     

    За версією слідства, цим сусідом виявився відомий у вузьких колах Костянтин Волков на прізвисько Футболіст, який нібито таким чином мстився прокурору за кримінальну справу проти його друзів. Волков після інциденту зник. Там же, на місці злочину, засвітився громадянин Олександр Шатохін, який того вечора з друзями заїжджав до свого знайомого Волкова.

     

    4 жовтня Ленінський суд в особі судді Олексія Мягкого не обрав підозрюваному Шатохіну жодного запобіжного заходу за браком доказів. Прокуратура не погодилася з вердиктом Олексія Мягкого, подала апеляційну скаргу і завела на Мягкого справу про винесення неправосудного рішення. Проте Кропивницький апеляційний суд залишив рішення Мягкого без змін.

     

    У свою чергу суддя Мягкий поскаржився до Вищої ради правосуддя на тиск з боку прокуратури Кіровоградської області, яка не має відповідних повноважень заводити справу на суддю.

     

    Джерело

     

    Читайте також: Викрадачі алкоголю напали на охоронця супермаркету