Двоє учнів Малої академії наук вибороли «золото» та «бронзу» на Міжнародному конкурсі Mostratec у Бразилії

  • 30 жовт. 2019 16:46
  • 674
    • Новина Двоє учнів Малої академії наук вибороли «золото» та «бронзу» на Міжнародному конкурсі Mostratec у Бразилії Ранкове місто. Кропивницький
     
    Представники Малої академії науки Ольга Харасахал та Дмитро Соломянюк вибороли дві медалі на Міжнародному конкурсі наукових проектів Mostratec-2019. Україна вперше долучилася до конкурсу, який цьогоріч відбувся наприкінці жовтня у місті Ново-Амбурго (Бразилія).
     
    - Для нас надзвичайно важливо, щоб кожна дитина мала можливість повноцінно реалізувати свій потенціал та здібності. Система Малої академії наук допомагає це зробити нашим талановитим дітям. Ми вважаємо, що це надзвичайно цінно, і ми й надалі підтримуватимемо МАН, а також участь наших дітей у різноманітних міжнародних конкурсах, – відзначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.
     
    У конкурсі взяли участь представники 35 країн світу, які представляли проекти за 15 номінаціями. За умовами змагання кожен учасник упродовж 12 годин презентував свій проект за стендом та проходив допуск до захисту роботи перед журі.
     
    Так, Ольга Харасахал здобула золоту медаль та особливу відзнаку світового товариства «Вільна наука». Дівчина досліджує проблеми раку та розробила метод виявлення метастаз на ранніх стадіях. Інший український учасник – Дмитро Соломянюк – отримав бронзову медаль, запропонувавши унікальний метод боротьби з пластиковими відходами та сміттєзвалищами.
     
    Українську делегацію очолював заступник директора МАН України Євген Кудрявець.
     
     
    Довідково
     
    Mostratec – один із найбільших світових конкурсів наукових проектів, що має вимогливу систему рецензії та добору учасників. Учасники Mostratec визначаються серед кращих проектів фіналу конкурсу-захисту МАН. Важливим елементом конкурсу є визнання національних фіналістів на світовій арені фаховим журі з усього світу.
     
    ФОТО з сайту День