Аудитори Кіровоградщини притягнули до відповідальності 54 посадові особи

  • 28 жовт. 2019 13:40
  • 1056
    • Новина Аудитори Кіровоградщини притягнули до відповідальності 54 посадові особи Ранкове місто. Кропивницький
     
    Аудитори Кіровоградщини протягом січня-вересня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму понад 12,2 млн грн
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області впродовж січня-вересня 2019 року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму 34,4 млн грн.
     
    Завдяки діям аудиторів забезпечено відшкодування втрат на суму понад 12,2 млн грн.
     
    За вчинені фінансові порушення 54 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності, 21 – до дисциплінарної та матеріальної, 1 посадову особу звільнено із займаної посади.
     
    До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 16 заходів впливу: у 8 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 2 – зменшено бюджетні асигнування, у 8 – попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на суму понад 8,1 млн грн.
     
    За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 43 управлінські рішення та врахували 66 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.
     
    На розгляд правоохоронним органам передано 10 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 2 досудові розслідування.