Прем‘єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці

  • 25 жовт. 2019 13:10
  • 1001
    • Новина Прем‘єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці Ранкове місто. Кропивницький
     
    Прем‘єр-міністр Олексій Гончарук дав місяць на усунення контрабанди на митниці. Про це він заявив під час наради у закарпатській митниці ДФС.
     
    Про це пише Урядовий портал
     
    Глава Уряду також відвідав пункт пропуску «Порубне» на кордоні з Румунією в рамках робочої поїздки до Чернівецької області. Окрім нього, у відрядженні – Голова Державної митної служби Максим Нефьодов.
     
    - Ми постійно отримуємо скарги від бізнесу про проблеми на митних кордонах. Приїхав проінспектувати особисто. Підготувались добре, жодної машини на огляді, навіть черга мала на під'їзді. І водіїв проінструктували – кажуть, стоїмо десь по 2 години, не більше. Хоча поза камеру вони розповідають, що 5 діб, – сказав Олексій Гончарук.
     
    Вирішити проблему постійних черг могли б сканери, але жоден із чотирьох закуплених ще рік тому не працює.
     
    - Щоб запустити в роботу сканер, потрібно підписати пару паперів. Не розумію, чому досі не зроблено. Це саботаж, — зазначив Глава Уряду.
     
    Він також відзначив, що минулого року було виділено гроші на реконструкцію під’їзних шляхів до пункту пропуску. Але куди їх поділи – невідомо. Роботи не виконані.
     
    - За час експерименту з фінансування реконструкції доріг митницею до спецфонду Чернівецької області було спрямовано кошти з дорожнього фонду. Це мільйони гривень. Однак під’їзні шляхи так і не відремонтували. Я попрошу Генпрокурора розібратися з цією ситуацією, щоб винні в розкраданні бюджетних коштів були покарані, – сказав Прем‘єр-міністр.
     
    За його словами, це ще не всі проблеми. Через місяць має запрацювати Буковинська митниця, а її приміщення навіть не належить державі.
     
    - І будівля, в якій розміщена митниця, і термінал, де розташоване місце для прибуття і проходить оформлення, орендується нами – належить одній всім відомій в регіоні людині. Так не має бути! – наголосив Олексій Гончарук.
     
    Він доручив начальнику Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталію Шпаку, міському голові Олексію Каструку та в.о голови облдержадміністрації Михайлу Павлюку за два тижні знайти приміщення, де можна буде розмістити митницю і інфраструктуру для митного оформлення.
     
     
    Олексій Гончарук також доручив прокурору Чернівецької області Олегу Соболю посилити боротьбу з митними правопорушеннями: «Звертаюсь до представників всіх правоохоронних органів: або ви припиняєте кришувати контрабанду, або вам нема чого робити на ваших посадах. І пан прокурор – серед перших», – наголосив Олексій Гончарук.
     
    Читайте також: Перші цифрові послуги «Держава в смартфоні» скоро запрацюють