Чому вночі на Кіровоградщині депутат напав на журналіста?

  • 24 жовт. 2019 12:11
  • 1890
    • Новина Чому вночі на Кіровоградщині депутат напав на журналіста? Ранкове місто. Кропивницький

    Вибиванням камери з рук, штурханням, погрозами та нецензурною лайкою з вуст депутата Кіровоградської обласної ради й одночасно очільника міського управління житлово-комунального господарства Геннадія Лоцмана закінчилось виконання професійних обов’язків редактором сайту «Тексти. Олександрія» Віктором Голобородьком минулої ночі. Про це «Утреннему городу» повідомив постраждалий журналіст, який готував сюжет про блокування Лікарівського сміттєзвалища.    

     

     

    – Коли знімав на відео блокування сміттєзвалища на Лікарівці, вибіг пан Генадій Лоцман – начальник УЖКГ Олександрії, екс-депутат міськради, і почав матюками погрожувати мені розправою, - розповів нашому виданню Віктор Голобородько. – Він виганяв, силою виштовхував мене з території, яка є просто місцем повороту з траси на Кременчук у бік міського сміттєзвалища. Я був там, бо отримав інформацію про блокування міського звалища комунальниками. Автівка чиновника потрапила у кадр, тому він прибіг розбиратись, гилячи матюччя. Підбігли працівники «муніципальної варти» і почали виштовхувати та хапати за руки мого товариша.

    Потім пан Геннадій почав вибивати камеру. Я намагався нейтралізувати конфлікт, відходити на нейтральну відстань, але махання кулаками і погрози продовжувались. Коли навколо зібралось достатньо багато людей, пан Геннадій зник з місця події.

    Серйозних травм нема – трохи забив руку. Знову на своїй шкурі відчув,що таке журналістське розслідування, коли переходиш дорогу місцевим можновладцям.  

     

    Як повідомив Віктор Голобородько, одразу після інциденту він написав заяву до поліції про напад та перешкоджання журналістській діяльності.

    – Національна спілка журналістів України готова надати постраждалому всебічну юридичну та медіа підтримку, - зазначив голова Кіровоградської обласної організації НСЖУ Петро Мельник.

     

    – Інститут Масової Інформації (ІМІ) слідкуватиме за розвитком подій та готовий надати постраждалому Віктору Голобородьку необхідну юридичну допомогу, - повідомив представник ІМІ на Кіровоградщині Павло Лісниченко. – Звертаємось до ГУНП в Кіровоградській області та особисто його очільника Романа Козьякова з проханням тримати ситуацію на контролі.

     

    Довідка. Лоцман Геннадій Григорович обраний до Кіровоградської обласної ради по виборчому округу № 57 (м. Олександрія). Раніше був депутатом Олександрійської міської ради, першим заступником міського голови.

     
    Нині очолює управління житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Олександрійської міської ради.
    Обраний до облради від регіональної організації Політичної партії “Опозиційний блок”. Працює в постійній комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, свободи слова, правової та антикорупційної політики.

    На жаль, взяти коментар у Геннадія Лоцмана не вдалося. Вказаний на сайті Кіровоградської обласної ради телефон не відповідає.