Біль у спині відміняється! Бібліотека Чижевського пропонує книги про здоров’я

  • 23 жовт. 2019 15:12
  • 1171
    • Новина Біль у спині відміняється! Бібліотека Чижевського пропонує книги про здоров’я Ранкове місто. Кропивницький
     
    Поперековий біль можна трактувати як суттєву проблему нашого життя. Його причини, зазвичай, з’ясувати неможливо, перебіг часто не прогнозований, зв’язок із професійними факторами значний та ускладнений психологічними впливами. Від поперекового болю страждають усі вікові групи. За поширеністю він поступається лише застуді і залишається однією з основних скарг, з приводу якої звертаються до лікаря.
     
    Що є причиною болю в спині? Чим потрібно лікуватись, а чого слід уникати? Як убезпечити себе від появи цієї недуги? На ці та інші запитання можна знайти відповіді у виданнях, які висвітлимо нижче.
     
    Практичний посібник «Поперековий біль» – Київ, «Видавничий дім Медкнига», 2018, автор Ю.О.Матвієнко, присвячений діагностиці й терапевтичним стратегіям поширеного симптому захворювання нервової системи та хребта – поперековому болю, котрий часто зустрічається в практиці лікарів різних фахів. Посібник розрахований на лікарів загальної практики, сімейних лікарів, також буде корисним студентам та інтернам.
     
    Науково-популярне видання «Здоровий хребет. Методи самовідновлення організму» – Київ, «Кондор», 2012, автори В.Сохін та Ю.Фролова, особливу увагу приділяє різноманітним шляхам профілактики і реабілітації стану хребта і окремих суглобів. Книга написана простим доступним стилем і, без сумніву, буде корисною для широкого кола читачів: спортсменів різної спеціалізації, тренерів, хореографів, спортивних лікарів, інструкторів ЛФК. Це видання – для регулярного і системного використання.
    «Якщо ви не можете похвалитися своїм здоров’ям, гнучкістю хребта і міцними нервами, то ця книга для вас», – так анонсує С.Столєтов книгу «Лечим позвоночник и нервы по Брэггу», – Київ, «ИД Лотос», 2009.
     
    Переступивши бар’єр 40-річчя, ми починаємо відчувати «багаж прожитих років». Часто цей вислів набуває буквального значення – починає боліти спина. Щоб болісний стан покинув вас, скористайтеся порадами з книги «Здорова спина після 40», автор Б.А.Медведєв, Ростов н/Д, вид-во «Фенікс», 2007. Її автор – практичний лікар, спеціаліст в області мануальної терапії та акупунктури, який майже 20 років займається лікуванням захворювань хребта.
     
    Своїм досвідом лікування спини ділиться Р.Нордемар в книзі «Біль в спині. Причини, лікування, попередження». Переклад зі шведської. – М., «Медицина», 1991. Це видання в першу чергу для тих, хто страждає або коли-небуть страждав від болю у спині. У книзі описані різні хвороби хребта, наведені приклади відповідних методів лікування, даються поради по попередженню загострень, а саме: як правильно сидіти, стояти, лежати, піднімати та переміщати вагу, коли і яким видом спорту потрібно займатись та багато іншого цікавого і необхідного.
     
    Читайте уважно, обирайте гарні поради, консультуйтесь з лікарями та будьте здорові.
     
    Лариса Медведєва, 
    бібліотекар відділу документів
    з питань медицини та охорони здоров’я 
    ОУНБ ім. Д.І. Чижевського