Кіровоградщина: Які інфекційні хвороби розповсюдились серед жителів області?

  • 21 жовт. 2019 13:35
  • 1083
    • Новина Кіровоградщина: Які інфекційні хвороби розповсюдились серед жителів області? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Групових захворювань та спалахів інфекційних хвороб не зареєстровано. За звітний тиждень зареєстровано 2 випадки кору, 2 – діти. Всього з початку року  в області лабораторно підтверджено 456 випадків кору, із них 160 -  діти (35%). Залишок вакцин по області – 11 990 доз.
     
     
    ЕПІДСЕЗОН З ГРИПУ 
     
    Рівень ГРВІ не перевищував відповідного епідемічного порогу. Зареєстровано 2303 випадків ГРВІ, з них 69% серед дитячого населення. Із загальної кількості захворілих - 174 госпіталізовано до закладів охорони здоров'я. Відмічається зниження захворюванності на 42 тижні на 600 випадків у порівнянні з попереднім тижнем.
    Випадків грипу не зареєстровано.
     
    До вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшло 3 зразки біологічного матеріалу від хворих з тяжкими гострими респіраторними інфекціями. Збудники грипу не виявлено.
     
    Нагадуємо, що найкраща профілактика грипу — це вакцинація, яка захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.
    В Кіровоградській області в наявності вакцина проти грипу в аптечній мережі Кропивницького, Знам’янки, Олександрії, Світловодську, Устинівки та Голованівська.
    На даний час проти грипу в області щеплено 174 осіб, з них 34 дітей віком від 6 міс. до 5 років.
     
    Пам'ятайте про важливість колективного імунітету! Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.
     
     
    ІНШІ СИТУАЦІЇ
     
    За звітний тиждень випадки хвороби Лайма не реєструвались.
    До лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України» надійшло 5 екземплярів кліщів, що були зняті з людей (4 – з м.Кропивницький, 1 – з Кропивницького району). Збудників хвороби Лайма не виявлено. 
     
     При моніторингових дослідженнях проб води питної сіл Мар’янівка, Злинка Маловисківського району, виявили невідповідності за вмістом нітратів (перевищення гігієнічних нормативів у 1,2-5 разів), сульфатів (перевищення у 2,3 рази) та загальної жорсткості (перевищення у 2,9 рази).
     
    КНП «Регіональний центр громадського здоров’я Кіровоградської обласної ради»
     
    Нагадаємо: На Кіровоградщині з’явиться сучасна амбулаторія