«Не давали їсти й пити». Кропивницький знову опинився в центрі міжнародного скандалу

  • 19 жовт. 2019 09:03
  • 925
    • Новина «Не давали їсти й пити». Кропивницький знову опинився в центрі міжнародного скандалу Ранкове місто. Кропивницький
     
    Кропивницький знову опинився в центрі міжнародного скандалу.
     
    Футболісти-іноземці, які грають за футбольний клуб «Олімпік» у Кропивницькому, заявляють про безпрецедентні порушення своїх прав.
     
    На прес-конференції в прес-центрі CBN футболісти – вихідці з африканських країн розповіли про шантаж з боку керівництва футбольного клубу «Олімпік» та жахливі умови праці.  
     
    Один із спортсменів, громадянин Кот-д’Івуару, розповів, що у футбольному клубі їм не дають їжі та води, а також не надають медичної допомоги. 
     
    — Команда багато часу проводить на тренуваннях, проте ніхто з нас не має елементарних речей. Власник клубу лякає, що поверне нас назад в Африку, якщо ми будемо скаржитися. Тому ми вирішили звернутися до журналістів і не писати заяву у поліцію, — розповідає футболіст. 
     
    Його колега також зазначив, що у клубі є проблеми з харчуванням та грошима. Наголосив і на тому, що їх не поважають. 
     
    — Нас запросили грати до клубу та пророкували зіркове професійне майбутнє. Під час підписання контракту нам обіцяли, що платитимуть гроші, забезпечуватимуть продуктами харчування та оплачуватимуть медичні послуги. У результаті – ми живемо та лікуємося за гроші батьків, – розповів гравець.
     
    За інформацією спортсменів, зараз під їхнім ім’ям грають зовсім інші футболісти. Вони звинувачують у всьому президента та тренера клубу “Олімпік” Юрія Кевліча.
    Вже зараз іноземці готові писати до правоохоронних органів та імміграційної служби, щоб їхня проблема була почута та вирішена. 
     
    На цю ситуацію одразу ж відреагував начальник спецінспекції міськради Андрій Максюта, який написав пост у Facebook, де звертається до поліції, Федерації футболу України та СБУ.
     
    — До мене звернулися громадяни Сенегалу, Кот-д’Івуару, Нігерії, Гани, Кабо-Верде та Гамбії, – коментує посадовець. – За їхніми словами, їх набрали на роботу в ФК "Олімпік" і шантажем тримають у місті, обіцяні гроші не платять, не годують, не лікують, вимагають оплачувати готель і т.д.
     
    Під іменами одних футболістів грають інші люди, травмовані футболісти з розірваними зв’язками і травмованими менісками вимушені грати, бо керівництву даного ФК немає до цього діла, і ще багато чого цікавого розповідають десятки футболістів. Це слова людей, які відкрито на камеру про це заявляють. Не даю оцінок і нікого ні в чому не звинувачую. Але те, що почув, – не є нормальним в XXI столітті і в центрі Європи! Прошу СБУ, Національну поліцію та Федерацію футболу України вважати моє звернення офіційним.
     
    Прошу Міністерство закордонних справ відреагувати на ситуацію і повідомити посольства даних країн про ситуацію з їхніми громадянами, — йдеться у пості.
     
    Летиція Курята