Кропивницький: Звернення до Уряду з приводу мораторію на продаж землі у Фортечній раді викликало дебати

  • 18 жовт. 2019 17:00
  • 1654
    • Новина Кропивницький: Звернення до Уряду з приводу мораторію на продаж землі у Фортечній раді викликало дебати Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому сьогодні, 18 жовтня, пройшла 26-а позачергова сесія Фортечної районної у м. Кропивницькому ради VII скликання. На засіданні зареєструвалось 25 депутатів. На початку засідання голова ради Олександр Кришко вручив відзнаки членам ДВК, які працювали на Чергових виборах Президента України 31 березня 2019 р. 
     
     
    "...За сумлінне виконання своїх обов’язків та сприяння ЦВК у здійсненні нею своїх повноважень під час проведення Чергових виборів Президента України 31 березня 2019 р..." нагороджуються Петро Чубченко, Олена Армаш, Світлана Величко, Євгеній Цехністер, Наталія Конопатська та Олена Васильєвна.
     
     
    Голова фракції ВО "Батьківщина" Дмитро Голуб звернувся до присутніх із пропозицію підтримати Звернення до Президента України, ВР України, Кабінету міністрів щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, яке зачитав з трибуни.
     
     
    Звернення до уряду з приводу мораторію на продаж землі викликало дебати - голова фракції політичної партії "Опозиційна платформа За життя" Олександр Рихлицький зауважив, що вважає за потрібне внести зміни у пункт 1 "Продовжити до 1 січня 2025 р. мораторій на продаж змель на слово "безстроково"..., адже виходить, що згодом все ж таки можна буде продавати таку землю.
     
     
    У дискусію вступив депутат від ВО "Свобода" Ігор Якименко, який запропонував внести зміни у пункт № 3, в якому зазначається : "...право на купівлю с/г земель повинні мати виключно громадяни України, фермерські господарства, юридичні особи, що мають статус сільгосвиробника останні три роки, засновниками яких є громадяи України, - замінити слово "громадяни" на "бенефіціари" (одержувач визначених вигод).
     
     
    В результаті голосування звернення не було підтримано, з 25 присутніх 21 депутат проголосував "за", а чотири депутати (Олександр Рихлицький, Людмила Мельникова від "Опозиційної платформи За життя", Олег Захарченко від "Укропа" та Олександр Рацул) утримались.
     
    Олена Скочко
     
    Нагадаємо: Біля Центрального скверу напали на агітаторів Компартії (ФОТО)