Кіровоградська область: Визначили переможців обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини»

  • 17 жовт. 2019 15:20
  • 967
    • Новина Кіровоградська область: Визначили переможців обласної премії «Духовний скарб Кіровоградщини» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Під головуванням Олександра Чорноіваненка пройшло засідання конкурсної комісії з визначення переможців обласної премії у галузі культури «Духовний скарб Кіровоградщини» за підсумками 2018 року. Про це пише сайт Кіровоградськоїобласної ради.
     
    Цьогоріч претенденти на отримання премії представляли різні регіони області. Після обговорення поданих матеріалів шляхом таємного голосування члени конкурсної комісії визначилися з переможцями.
     
    У номінації «За внесок у розвиток професійного музичного, театрального, хореографічного, фото- та кіномистецтва» переміг СКРИПНИК Євген Володимирович, артист-провідний майстер сцени комунального закладу «Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.Л.Кропивницького».
     
    Довідка. Скрипник Євген працює артистом-провідним майстром сцени та має у репертуарному листі низку сценічних образів, різних за жанром та характерами у виставах класичного та сучасного репертуару. Впродовж тривалого часу актор є постійним ведучим заходів, також бере участь у зйомках і записах на телебаченні та кіно. Створив та є лідером рок-гурту «Ефір».
     
    У номінації «За популяризацію національної культури, фольклорної спадщини, збереження і збагачення народного мистецтва» одногоосно визначено переможцем ТЕЛКОВА Анатолія Івановича, керівника народного аматорського театру Новоукраїнського районного Центрального Палацу культури «Ювілейний».
     
    Довідка. Телков А.І. - керівник народного аматорського театру Новоукраїнського районного Центрального Палацу культури «Ювілейний» протягом 38 років. Театр має різноплановий репертуар, веде активну концертну діяльність. Під керівництвом Телкова А.І. - постійні учасники та переможці всеукраїнських, обласних та районних фестивалів-конкурсів із театрального мистецтва. Анатолій Іванович неодноразовий учасник і переможець обласних та всеукраїнських конкурсів читців, почесний член Спілки театральних діячів України. Постановки Телкова А.І. збирають аншлаги та відзначаються схвальними відгуками митців області.
     
    У номінації «За вагомий внесок у збереження та популяризацію культурної спадщини» кращим визнано МАРУЦЕНКА Віктора Григоровича, зберігача фондів КЗ «Музей історії Долинського району», заслуженого працівника культури України.
     
    Довідка. Віктор Григорович - краєзнавець, автор та упорядник численних історико-краєзнавчих збірників, лауреат районної краєзнавчої премії ім.І.Проценка та обласної краєзнавчої премії імені В.Ястребова. Віктор Григорович брав участь у підготовці матеріалів до книг «Кіровоградщина - історія та сучасність центру України», Пам'яті і Скорботи України, статей до Сучасної енциклопедії України, друкується в історико-краєзначих збірниках, також займається філателією, постійно працює над поповненням картинної галереї музею історії Долинського району творами художників - земляків (вже зібрано 33 твори). У 2019 році за авторства Маруценка В.Г. вийшов Біографічний довідник, книга ІІ «Боковенька 2019. Степовики».
     
    У четвертій номінації «За внесок у розвиток бібліотечної справи» перемогу здобула ТИМКІВ Світлана Іванівна, директор міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького.
     
    Довідка. Під керівництвом Тимків С.І. міська централізована бібліотечна система стала однією з кращих в області, де успішно працюють Публічні центри регіональної інформації, відкрито літній читальний зал. За її ініціативи: впроваджено Універсальну десяткову класифікацію та освоєно методи систематизації, здобуто двічі перемогу у конкурсах програми «Бібліоміст», перемога у конкурсі на кращий бібліотечний сайт, PR-офіс МЦБС у Кропивницькому потрапив у десятку кращих по всій Україні, участь у проектах «Життя в стилі вело» та «Технологічна нація». У 2018 році створено: Коворкінг-центр, який спрямований на підтримку незахищених верств населення (де читачі безкоштовно вивчають німецьку та англійську мови та основи PR для бібліотекарів) та клуб молодих бібліотекарів «BOOKлідер».
     
    Читайте також: Сила дівчат: Героїня книги Анна Дудіч про силу жінок і необхідність розповідати такі історії дітям. ФОТО