У Кропивницькому продовжується 17-й фестиваль «Осінь з музикою Кароля Шимановського»

  • 17 жовт. 2019 12:09
  • 1376
    • Новина У Кропивницькому продовжується 17-й фестиваль «Осінь з музикою Кароля Шимановського» Ранкове місто. Кропивницький
     
    13 жовтня в рамках цього мистецького і вже міжнародного фестивалю в Кропивницькому, в Костьолі «Святого Духа», що на Дворцовій, відбулася панахида пам’яті нашого земляка, видатного композитора Кароля Шимановського. А потім під склепіннями цієї величною споруди по-особливому звучав концерт камерного оркестру Кіровоградського музичного коледжу (керівник – заслужений діяч мистецтв України Наталія Хілобокова) і мішаного хору коледжу (художній керівник Надія Шост). 
     
    Захід вів незмінний керівник фестивалю, мистецтвознавець і директор Кіровоградського музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок. Він зазначив, що Шимановський – знакова фігура в європейській музиці ХХ століття, творчість якого вплинула на мистецький доробок багатьох сучасних композиторів.
     
    В концерті прозвучали твори видатної української композиторки Анни Гаврилець – «До Марії» та «Хорал», також «Пори року» Антоніо Вівальді, «Концерт для струнних інструментів соль мінор» (солісти Михайло Солонченко та Олександр Кушнарьов).
     
    У другій частині концерту присутні насолодилися духовними творами, що були виконані мішаним хором музичного коледжу а капела. Це були «Молитва «Отче наш» видатного українського композитора, автора гімну України Михайла Вербицького, «Тобі співаю» Сергія Рахманінова та твір композитора Шведова «Благослови, душе моя, господа». 
     
    Фестиваль триває…
     
    Олена Классова