Кропивницька школярка отримала листа від англійської королеви

  • 17 жовт. 2019 19:06
  • 1427
    • Новина Кропивницька школярка отримала листа від англійської королеви Ранкове місто. Кропивницький
     
    Лист від Британської королеви
     
    Школярка з Кропивницького Євгенія Громко отримала лист від королеви Великобританії у відповідь на своє послання. Десятикласниця школи № 26 радіє: адже королева Єлизавета Друга відповідає далеко не всім адресатам. 
     
    Євгенія – донька вчительки Тетяни Громко, про яку «Первая городская газета» писала у № 22 нинішнього року. У 2018 році дівчина перемогла у міському конкурсі «Дитина року» у номінації «За досягнення у навчанні». Незважаючи на юний вік, Женя вже випустила власну книжку «Люблю дощ», перемогла у більше ніж двадцяти конкурсах та олімпіадах. Коло її інтересів широке – від журналістики до музики. Дівчина – колишня вихованка школи педагогічної практики Кіровоградського музичного коледжу, грає на музичних інструментах і любить подорожувати.
     
    А ще вона добре знає англійську мову, має Кембріджський сертифікат. Розповідає, що на уроках у школі учні вчаться писати листи, але нікому не відправляють. Мама запропонувала відправити листа реальній людині. За адресата Євгенія обрала королеву Єлизавету Другу.
     
    – До написання листа я готувалася. Треба було англійською гарно викласти свої думки, дотриматися етикету. Треба було виконати усі правила, які передбачаються у такій переписці. Там багато формальностей. Не можна зачіпати особисте життя королеви, писати про політику. Колір конверту має підходити до кольору паперу, на якому пишеться лист. Він має бути рукописним, з власним підписом. Треба все розбірливо написати, - розповідає Євгенія Громко.
     
    Разом з листом дівчина отримала листівки про історії життя монаршої родини та самої королеви.
     
    – У листі зазначалося, що Її Величність була рада отримати мій лист, почитати про мої інтереси. Вона висловила сподівання, що одного дня ми зможемо зустрітися у Великобританії, - зазначає школярка.
    Що ж, мрії мають властивість збуватися…
     
    Міла Князєва
     
    Читайте також: Автостопом до Харкова Або перший досвід поїздки за 15 гривень. ФОТО