Кропивничанам показали, як верблюди проходять крізь вушко голки (ФОТО)

  • 11 жовт. 2019 12:53
  • 1493
    • Новина Кропивничанам показали, як верблюди проходять крізь вушко голки (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький

    Унікальна виставка мікромініатюр Володимира Казаряна відкрилась у галереї «Єлисаветград». Про це повідомляє «Утренний город».

     

    Роздивитися витвори відомого майстра можна лише за допомогою мікроскопа. Відтак кожен експонат розташований у скляних «скафандрах», над якими кріпиться потужна лінза.

     

    Серед філігранних витворів майстра, якого вважають автором «восьмого дива світу», - чимало унікальних композицій: «Караван верблюдів у вушку голки», шаржі на рисових зернятках, мікроскульптури на макових зернах, портрети «зірок» на зрізах волосини тощо. Матеріалами для мікромініатюр слугують піщинки, дорогоцінні метали, слоняча кістка, мармур, риб’яча луска. Його шедеври мають у колекціях президенти різних країн та відомі політики.

     

    Український скульптор-імкромініатюрист успадкував таланти від своїх батьків – вірменського мініатюриста Едуарда Казаріна та драматичної актриси Ольги Величко.

     

    Дружина Володимира Казаряна, Олена, очолює музей мікромініатюр у Києві, де мешкає подружжя. Під час відкриття виставки у Кропивницькому вона розповіла, що її чоловік створює свої роботи «між ударами серця».

     

    Він ретельно готується до створення нових образів духовно й фізично, а в перервах між роботою пише вірші, пісні, філософські трактати. До речі, донька Володимира Казаряна – молода співачка, яка брала участь у Євробаченні в команді Меловіна. Диски з її піснями митець подарував засновнику галереї «Єлисаветград» Миколі Цуканову. Пан Микола зізнався, що підготовка візиту видатного мініатюриста на Кіровоградщину тривала два роки. Обидва хотіли, аби час перебування у Кропивницькому максимально наситити спілкуванням, зустрічами, виступами на телебаченні.

     

    На відкриття виставки завітала вірменська громада Кропивницького на чолі з головою Спілки вірмен України у Кіровоградській області Тіграном Хачатряном. Як і годиться, лунали привітання, пісні та вірші вірменською мовою у виконанні талановитих вихованців вірменської недільної школи.    

     

    – Я щасливий бути на вашій землі, - зізнався Володимир Казарян. – Моя місія – повернути людям здатність дивуватися. Я прийшов у цей світ, щоб служити прекрасному і нести любов. Для мене мистецтво – це життя, а життя – мистецтво.

     

    Він довів це майстерним виконанням власних віршів та пісень, які випромінюють філософію добра й кохання.

     

    Людмила Макей

     

    Читайте також: Кропивничан запрошують відсяткувати День козацтва