У Кропивницькому попрощалися з Почесним громадянином міста Володимиром Яринічем

  • 10 жовт. 2019 17:01
  • 628
    • Новина У Кропивницькому попрощалися з Почесним громадянином міста Володимиром Яринічем Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 10 жовтня, у Кропивницькому в останню путь провели Заслуженого лікаря України, Почесного громадянина міста Володимира Іларіоновича Яриніча. Про це пише сайт міської ради.
     
    Церемонія прощання відбулася у приміщенні обласного онкодиспансеру - закладі, де справі свого життя лікар віддав 45 років. Сьогодні територія лікарні заповнена  містянами.
     
    Попрощатися з Володимирем Яринічем прийшли також міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов та заступник міського голови Олександр Мосін.
     
    Володимир Іларіонович народився 18 січня 1941 року в с. Сальне, Ніжинського району, Чернівецької області. У 1963 році закінчив Дніпропетровський медичний інститут. Із 1963 до 1965 року працював лікарем-педіатром Катеринівської дільничної лікарні Кіровоградського району, із 1965 до 1974 року -  лікарем анестезіологом, хірургом, завідуючим хірургічним відділенням районної лікарні Кіровоградського району.
     
    У 1974 році був призначений головним лікарем Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру. Під час багаторічної праці в медичних закладах області  Володимир Яриніч виявив себе грамотним спеціалістом, наполегливим працівником, вмілим, принциповим організатором і талановитим керівником.  Володимир Яриніч був ініціатором впровадження нової комплексної методики лікування раку шлунку з впровадженням до операційної променевої терапії та післяопераційної поліхіміотерапії з модифікаторами.