День українського козацтва відзначили у музеї Карпенка-Карого

  • 10 жовт. 2019 16:08
  • 864
    • Новина День українського козацтва відзначили у музеї Карпенка-Карого Ранкове місто. Кропивницький
     
    14 жовтня - День українського козацтва. Не випадково він співпадає зі святом Покрови Пресвятої Богородиці - покровительки козаків. У цей день відзначається також свято Захисника Вітчизни.
     
    Щоб нагадати про славні традиції наших предків, віддати належне мужності сьогоднішніх вояків співробітники меморіального музею І.К. Карпенка-Карого міста Кропивницького підготували та провели 9 жовтня 2019 року літературно-мистецьку зустріч «На цій землі нас не здолати». Її учасниками стали учні гімназії-інтернату-школи мистецтв, поети, барди, композитори, громадські діячі.
     
     
    Презентували колекцію козацької зброї, яку представив заступник голови громадської організації «Народ» у нашому місті Олександр Маринкевич. Він цікаво із захопленням розповів про те, як збирав цю колекцію.
     
    Присутні слухали патріотичну поезію письменника, голови  міського сектору національно-патріотичного виховання дітей та молоді, завідувача відділу військово-патріотичного виховання міської станції юних техніків Павла Чорного.
     
    Заключним акордом став виступ знаного у Кропивницькому поета, композитора, барда Андрія Шульги. У його виконанні прозвучали пісні «Вічне джерело» (слова Миколи Левандовського), «Волонтери» (слова Павла Чорного). Прем’єрою став «Гімн 505-го окремого батальйону» на слова Сергія Ткаченка, який не залишив байдужими молоді серця.
    Гості зустрічі охоче фотографувалися з козацькою зброєю, тримали в руках старовинні шаблі та відчували себе частиною історії України.