Кропивницький: Якою має бути температура у садочках та лікарнях?

  • 10 жовт. 2019 14:10
  • 740
    • Новина Кропивницький: Якою має бути температура у садочках та лікарнях? Ранкове місто. Кропивницький
     
    Держпродспоживслужба області нагадує про необхідність дотримання повітряно-теплового режиму в освітніх, та лікувальних закладах.
     
    Впродовж останніх днів середньодобова температура знижується, однак опалювальний сезон в області ще не розпочався.
     
    У зв’язку з цим Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області нагадує керівникам навчальних, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціальної сфери про необхідність дотримання повітряно-теплового режиму відповідно до гігієнічних вимог.
     
    Так, згідно з санітарними нормами, оптимальною температурою у групових осередках дошкільних навчальних закладів є +19-23°С, в класах і кабінетах загальноосвітніх навчальних закладів - +17-20°С, палатах лікувально-профілактичних закладів для дорослих - +20°С, післяопераційних палатах та палатах для новонароджених - +25°С.
     
    Крім цього з метою профілактики та недопущення погіршення епідемічної ситуації з грипу та гострих респіраторних захворювань в організованих колективах Держпродспоживслужба області рекомендує посилити протиепідемічний режим. Йдеться про недопущення до організованих колективів дітей з симптомами гострих респіраторних захворювань. У разі відсутності більше 20 відсотків дітей в групі чи класі необхідно вжити обмежувальні заходи.