Кіровоградщина: Депутати Знам’янської міськради шукають вигоди для всіх учасників військового конфлікту

  • 10 жовт. 2019 12:50
  • 995
  • 4 жовтня цього року депутати від фракції ВО «Свобода» у Знам’янській міській раді розробили й подали проект рішення «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо недопущення капітуляції України за «формулою Штайнмаєра», також звернулись до міського голови Сергія Філіпенка із зверненням про скликання позачергової сесії Знам’янської міської ради для прийняття звернення (підтримали 13 депутатів).
     
    Про це у ФБ пише депутат Знам’янської міської ради Юрій Майборода
     
     
    "7 жовтня було оприлюднено розпорядження міського голови № 26 «Про скликання позачергової сімдесят сьомої cесії Знам’янської міської ради сьомого скликання» та проект рішення про звернення.
    9 жовтня о 13 годині розпочалось спільне засідання комісій, на якій депутат Андрій Мороз ознайомив з проектом рішення від свободівців і почалось жваве обговорення. 
     
    Одразу ж з’явилась пропозиція від депутата Володимира Мацка з альтернативним проектом рішення й проектом заяви, де пропонувалось знайти спосіб припинення війни на сході України, вигідний для всіх учасників військового конфлікту…(?!), які жваво підтримав юрист-землевласник й «знавець» міжнародного права депутат Сергій Лєвінте, рекомендувавши розглянути проект, який з «голосу» запропонував депутат Володимир Мацко, замість того, що подали націоналісти і який пройшов процедуру оприлюднення й був розісланий депутатам на електронні адреси. До обговорення долучились депутати й висловлювали свої думки, але було вирішено розглянути на пленарному засіданні проект, який був запропонований депутатами фракції ВО «Свобода».
     
    Далі було запропоновано винести до порядку денного проект рішення від фракції ВО «Батьківщина» «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради Кіровоградської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року», яке після деяких зауважень було запропоновано до порядку денного сесії.
     
    Після початку сесії голова фракції ВО «Свобода» Юрій Майборода у доповіді запропонував вислухати пропозиції щодо змін і доповнень до звернення, але після голосування проекту «за основу» депутати надали 15 голосів з 18 необхідних. З 21 зареєстрованого депутата не голосувало 5 депутатів від фракції «За Життя», 1 депутат від «Сили Людей», а міський голова утримався. Якщо голосування депутатів від фракції «За Життя» було прогнозованим і зрозумілим, то думки депутата Сергія Лєвінте й міського голови Сергія Філіпенка не зрозуміла, хоча…
     
    Хотілося б прокоментувати ситуацію щодо голосування словами відомого письменника-сатирика Євгена Дудара - «…Ми занесли усіх цих шубравців до своєї хати, відвели їм найкращі місця, годуємо, поїмо, розважаємо, глаголимо на общєпонятном, бо в голові одна клепка – не дай Боже, не так поймуть. І в головах наших демократичних лише одна думка, і в серцях наших гуманних лише один трепет – хоча б не образити… І уступаємося помаленьку зі своєї господи у сіни, щоб у своїх світлицях чужинецьким шубравцям не заважати, своєю мовою їх не дратувати. Сидимо в сінях, тішимося, що на свободі…»
     
    Проект рішення від фракції ВО «Батьківщина» «Про звернення депутатів Знам’янської міської ради Кіровоградської області до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року», було винесено до порядку денного сесії та підтримано 19 голосами депутатів" - йдеться у повідомленні.
     
    Читайте також: За перемогу! Кропивницькі активісти налаштовані рішуче (ФОТО, ВІДЕО)
     
     
    Нагадаємо: Кіровоградська облрада виступила проти втілення формули Штайнмайєра