Кропивницький: Діри, антисанітарія, пацюки…

  • 10 жовт. 2019 11:12
  • 798
    • Новина Кропивницький: Діри, антисанітарія, пацюки… Ранкове місто. Кропивницький
     
    Близько двох тижнів тому жителі мікрорайону Ковалівка у Кропивницькому забили на сполох через масове розповсюдження пацюків. Після того, як ситуацію під особистий контроль взяв начальник спецінспекції міської ради Андрій Максюта, провели дератизацію та ремонт дороги. 
     
    Діри плюс антисанітарія
     
    — Гуляючи з дітьми на мосту, побачила декількох щурів, які вільно бігали територією. Є жінки, які підгодовують бродячих собак та котів, а загалом і щурів, тож гризунам є чим поживитися. Щури живуть усюди, де є їжа й антисанітарія, - скаржиться мешканка Ковалівки. 
    Крім цього, на мосту завжди повно сміття, яке люди викидають у каналізаційні люки та діри. Начальник спецінспекції Андрій Максюта під час одного з інспектувань звернув увагу на аварійний стан мосту.
     
    — Пацюки тут просто ходять пішки, не бояться нікого і нічого. Бігають, як собаки. На мосту людині легко можна вивернути або зламати ногу, потрапивши в отвори на дорозі. Щури тут будуть знову, якщо ці дірки не закрити і не відремонтувати.
     
     
    Ситуація зараз
     
    Дератизацію (тобто заходи по знищенню пацюків) почали проводити з 27 вересня. Вже другого жовтня Андрій Максюта відзвітував про виконану обіцянку мешканцям Ковалівки:
    — Дякую за роботу підприємствам "Універсал 2005", КПУШ та "Ратус". Проведено дератизацію і виконуються роботи по ремонту пішохідної частини мосту. 
     
    Станом на 5 жовтня залатані всі діри на пішохідному мосту по вулиці Вокзальній. Мешканці Ковалівки розповіли журналістам, що після дератизації не бачили гризунів, проте все одно закликають кропивничан не смітити і не залишати їжу просто серед неба. 
     
    — Більше щурів на мосту я не бачила, але це не означає, що їх немає взагалі. Якщо продовжувати смітити й викидати їжу просто неба, прийдуть інші, яких теж доведеться труїти. Тому хочеться вихованості від людей, — поділилася думками кропивничанка Олена. 
     
     
    Застереження від Максюти
     
    В одному зі своїх відео на сторінці у Facebook Андрій Максюта закликав керівників ОСББ, закладів харчування, МАФів і жителів багатоповерхівок не нехтувати профілактикою, аби не дійшло до епідемії лептоспірозу та інших хвороб, які переносять пацюки. 
     
    — Керівники ОСББ, вживайте профілактичні заходи, поки це не стало глобальною проблемою. Жителі багатоповерхівок, звертайте увагу на таке питання. Це не є нормальним, коли один житловий фонд виконує профілактику, а інший — ні. Щури скоро ходитимуть пішки по всьому місту. Такі заходи потрібно проводити не лише біля багатоповерхівок, а й у закладах харчування, біля МАФів. Ви маєте дотримуватися санітарних норм. І, люди, не викидайте сміття просто неба чи біля урн. Це призводить до розповсюдження пацюків, а у подальшому, може, —  до виникнення небезпечних епідемій і вірусів. Мені не байдуже, в якому місті живе моя сім’я. І ви будьте не байдужими, - закликає Андрій Максюта. 
     
    Летиція Курята
     
    Читайте також: Як виглядає сквер імені Шевченка у Кропивницькому після реконструкції? (ФОТО)