У місті змагаються найсильніші рятувальники

  • 9 жовт. 2019 09:03
  • 790
    • Новина У місті змагаються найсильніші рятувальники Ранкове місто. Кропивницький
     
    У Кропивницькому стартували обласні змагання кращих ланок газодимозахисної служби у форматі «Найсильніший пожежний-рятувальник».
     
    8 жовтня у  Кропивницькому розпочались обласні триденні змагання кращих ланок газодимозахисної служби пожежно-рятувальних підрозділів У ДСНС України області у форматі «Найсильніший пожежний-рятувальник». У обласному етапі змагаються між собою команди-переможниці з міських та районних підрозділів, розділені на три групи. До складу команд входять чоловіки та жінки, рядові бійці та начальники підрозділів.
     
     
    Такі випробування для рятувальників покликані не лише виявити кращих серед бійців пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини, а й сприяють зацікавленості рятувальників у постійному вдосконаленні професійної майстерності, спортивної підготовки та підвищенні психологічної стійкості під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Крім того змагання зміцнюють силу командного духу, виховують у особового складу прагнення до перемоги та виявляють кандидатів до складу збірної команди Управління з професійних змагань. 
     
    Команди повинні пройти три категорії випробувань: забіги у тандемах, командні естафети та індивідуальні забіги. При цьому на етапах учасники виконували 5 різновидів вправ: «Підйом рукавної лінії по сходових маршах на майданчик 4-го поверху учбової вежі», «Підйом рукавних скаток» (підйом рукавної лінії на 4-й поверх учбової вежі, «Силовий тренажер» (переміщення ударами кувалди балки вагою 72,5 кг на відстань 1,5 м), «Прокладання робочої лінії і подання ствола на заливку мішені» та «Перенесення потерпілого» (переміщення манекена вагою близько 80 кг на відстань 30 м).
     
    Після завершення змагань відбудуться підсумки в командній і особистій першості.
    Остаточні переможці будуть визначені за загальними результатами підрахунків отриманих балів усіх команд пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Кіровоградській області.
     
    Прес-служба У ДСНС в області