Паросток життя: у Кропивницькому відкрилася виставка творчого об‘єднання «Муза»

  • 8 жовт. 2019 16:09
  • 2017
    • Новина Паросток життя: у Кропивницькому відкрилася виставка творчого об‘єднання «Муза» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 8 жовтня, в обласній універсальній науковій бібліотеці імені Чижевського учасниці творчого об‘єднання «Муза» презентували виставку картин «Подих життя».
     
    Картини мають на меті показати красу й важливість дерев, кущів і квітів у місті; звертають увагу на проблему озеленення Кропивницького.
     
    Картини намалювали художники-аматори студії "Муза", яка з часом переросла у творче об‘єднання.
     
    - Все починалось як студія, де ми навчаємо живопису. Але зараз це вже жива нова істота - об‘єднання. Навесні прийшла ідея зробити тематичну виставку. Серед наших муз є багато дівчат, які турбуються про екологію міста й навколишнє середовище, особливо - його озеленення. Погляд художника приваблюють рослини, кущики, дерева. Це мимоволі захоплює. Наші роботи показують, що ми за екологію. Поштовхом стало засідання за круглим столом, де обговорювали наслідки необгрунтованої обрізки дерев, - каже засновниця творчого об‘єднання «Муза» Ольга Краснопольська. 
     
    - Компанію під назвою "Дихати по-людськи" вперше започаткували не політики, а журналісти, художники, громадські активісти. Серед наших муз є багато дівчат, адже саме жінки гостро відчувають злободенні теми сучасності. Зокрема, знищення зелених насаджень у нашому місті. Якщо ви прийшли на цю виставку, значить, і вам не все одно, - розповіда учасниця творчого об‘єднання «Муза» й редакторка «Первой городской газеты» Людмила Макей. 
     
    Усім присутнім Людмила Макей подарувала власну пісню «Осіння». 
     
    Відкриття виставки завершили посадкою куща - козацький ялівень, за яким учасниці студії пообіцяли доглядати. 
     
    - Цим вчинком ми хочемо показати любов до України і започаткувати традицію. Навесні цей кущ матиме яскраві лимонні гілочки, - розповіла одна з учасниць пані Інна.
     
    До висадки ялівця долучилися майже всі учасниці твочого об‘єднання.
     
    Читайте також: До Дня Покрови у художньому музеї представлять виставку.
     
     
    Летиція Курята
     
     
     
    Нагадаємо: До Дня козацтва у Кропивницькму відкриють виставку «На захисті України»