Як виглядає сквер імені Шевченка у Кропивницькому після реконструкції? (ФОТО)

  • 8 жовт. 2019 10:12
  • 2703
    • Новина Як виглядає сквер імені Шевченка у Кропивницькому після реконструкції? (ФОТО) Ранкове місто. Кропивницький
     
    Минуло більше місяця з відкриття відреставрованого скверу імені Шевченка. Журналісти “Утреннего города” вирішили подивитися на його стан та дізнатися думку кропивничан щодо оновленої зони у центрі міста. 
     
    Увечері, йдучи вулицею Чорновола, одразу бачимо освітлені доріжки — раніше освітлення було лише у центральній частині скверу (якщо пощастить). Зараз же там 11 ліхтарів червоно-морквяного кольору. Всі доріжки мають нову тротуарну сіро-білу плитку. На одній із них зустрічаємо пані Тетяну, яка гуляє зі своєю собачкою у цьому сквері вже понад 7 років. 
     
    — Я щодня близько 5-6-ї вечора приходжу сюди із Джесі. Мені подобається, що тут можна відчути спокій, шум дерев, хоч ми і знаходимось у центрі міста. Після ремонту стало затишніше й комфортніше. От, наприклад, у п’ятницю був дощ і, гуляючи, ноги не були мокрі від калюж, а на доріжках стало значно менше грязюки з клумб, — розповідає пані Тетяна. 
     
    Для більшого комфорту кропивничан старі лавочки замінили на нові із сучасним дизайном — сидіння з дерев’яних дощечок, а “ніжки” зроблені із залитого цементом каміння. Біля них поставили нові урни. У сквері чисто. 
     
     
     
    Студенти кооперативного коледжу імені Сая люблять сидіти на них після занять чи під час перерви між ними. 
     
    — Поки ще тепло, ми можемо проводити час на вулиці, сидячи у сквері. Тут затишно, після оновлення стало більш комфортно ходити. В принципі, це хороше місце для містян, — діляться враженнями студенти. 
     
    Сквер імені Шевченка чудово підходить для відпочинку й прогулянок, якщо поруч із вами немає парку.
     
    Летиція Курята
     
    Читайте також: До Дня козацтва у Кропивницькму відкриють виставку «На захисті України»