Кропивницький: Творча студія Муза запрошує на відкриття художньої виставки

  • 8 жовт. 2019 10:03
  • 1865
    • Новина Кропивницький: Творча студія Муза запрошує на відкриття художньої виставки Ранкове місто. Кропивницький
     
    8 жовтня о 14.00 в Орхуському центрі екологічної інформації (бібліотека Чижевського) відкривається виставка художніх робіт творчої студії для дітей та дорослих «Муза» «Паросток життя».
     
    На виставці представлені картини про природу: пейзажі, окремі дерева, квіти, абстрактні замальовки. Кожна робота відображає настрій, світогляд автора у різні життєві моменти, будить прагнення до прекрасного, спонукає замислитися над суттю буття.
     
    Роботи, що експонуються на виставці, виконані в різних техніках - це живопис аквареллю і акрилом, а також найрізноманітніша графіка (олівець, маркери, текстовиділителі та інше).
     
    Представляють свої роботи - художники-аматори, а це завжди неймовірно цікаво, тому що в кожному з них присутня особлива енергія, що вражає своєю щирістю, відвертістю та новизною поглядів на навколишній світ. Всі вони люди різних професій, люди з різними життєвими позиціями, з різними цілями, але є те спільне, що їх об’єднує - любов до мистецтва.
     
    Студія працює при галереї «Єлисаветград» вже більше 5 років. В студії займаються, окрім дітей, всі охочі, віком від 16 і до 50+.
     
    Три роки відвідувачі студії активно беруть участь у виставках художників-аматорів, а також самостійно організовують тематичні виставки в різних локаціях нашого міста і, навіть, області. Їх роботами милувалися поціновувачі художнього мистецтва в Олександрії і Світловодську. Але в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського першу виставку учасники студії провели лише в минулому році. І другу нагоду зустрітися в бібліотеці з талановитими художниками нам надала неоднозначна ситуація з озелененням в місті, яка хвилює кропивничан. Серед «муз» творчої студії дуже багато соціально активних учасників, які підтримали ідею виставки. Сама ідея з’явилась досить давно, але каталізатором стали громадські слухання, що відбулись в ОУНБ ім.Д. Чижевського влітку. Активну участь в цій події приймала журналістка і студійка Людмила Макей.
     
    Виставка «Паросток життя» – це спроба показати людям красу, яка оточує нас. Дерева, квіти – головні герої картин не тільки художників-аматорів, але і професійних митців. Зелене місто - це правильно на нашу думку. Затишно, красиво. В такому місті хочеться жити і зображати його на своїх полотнах.