Кропивницькі міські депутати нарешті підтримали звернення до президента

  • 5 жовт. 2019 12:02
  • 1106
    • Новина Кропивницькі міські депутати нарешті підтримали звернення до президента Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 4 жовтня, у міськраді на позачерговій сесії депутати обговорили звернення до президента України та Верховної Ради, щодо формули Штайнмайєра. 
     
    В ході засідання депутатка Валентина Яремчук запропонувала альтернативне звернення, оскільки, за словами Олександра Цертія, в їхній фракції є зауваження щодо стилю викладу цього питання. У ході голосування вирішили винести на порядок денний одне звернення від міської ради до Президента України.
     
     
    Депутат міської ради Сергій Капітонов виступив на позачерговій сесії зі своєю позицією:
     
    - Основне питання - засудити дії президента України. Іншими словами - показати свою негативну позицію щодо формули Штайнмайєра й особливого статусу східних областей. Ми можемо втратити ці землі за лічені дні. Сенс не у кращому тексті звернення, а на проблемі, яка вже зараз є в Україні. 
     
    Депутат Олександр Цертій має трішки іншу думку, щодо поданого звернення:
     
    - Я думаю, що ми маємо не засуджувати, а застерігати нинішню владу. І що ми засуджуємо? Ми ж не розуміємося на всіх тонкощах формули Штайнмайєра. Ми маємо застерігти депутатів від того, за що вони голосують: ніякого особливого статусу без широкого обговорення не має бути. Також жодних виборів там не мають бути, адже більша частина населення там уже має російські паспорти і всі ми знаємо, за кого і за що вони проголосують.
     
    - Ми не міряємося зверненнями. Ми маємо дійти до єдиного рішення, - висловила думку депутатка Валентина Яремчук. 
     
    У ході засідання сесії подивилася звернення президента України. 
     
    Міський голова Андрій Райкович сказав, що вже бачить позицію влади:
     
    - Всі хочуть миру, безпеки в Україні. Головне у заявах знайти баланс і дійти до того компромісу, який збереже нашу землю й цінність. Все необхідно вирішувати за столом переговорів, але основне - як говорити з ворогом. До переговорів треба підходити мудро й виважено - такою має бути, на мою думку, наше звернення до президента. 
     
    - Я вважаю, що за основу потрібно взяти звернення від фракції «Свобода», а у ході обговорень кожен депутат проголосує за дев‘ять пунктів, які є зараз. Ті позиції, які наберуть 22 голоси, залишуться у зверненні, - сказав секретар міськради Андрій Табалов. 
     
    Після 30-хвилинної перерви міська рада зачитала нове звернення, за яку проголосувало 23 депутати.
     
    Летиція Курята
     
    Читайте також: Частина депутатів проігнорувала скликання позачергової сесії