Кропивницький: Активісти висловили свою думку щодо «формули Штайнмайєра»

  • 4 жовт. 2019 13:26
  • 937
    • Новина Кропивницький: Активісти висловили свою думку щодо «формули Штайнмайєра» Ранкове місто. Кропивницький
     
    Сьогодні, 4 жовтня, за ініціативи громадськості міськрада Кропивницького зібралася на позачергову сесію, оскільки активісти разом із депутатом Сергієм Капітоновим звернулися до Президента України та ВРУ, щодо висловлення позицій з «формули Штайнмайєра». 
     
    В ході засідання депутатка Валентина Яремчук запропонувала альтернативне звернення, оскільки, за словами Олександра Цертія, в їхній фракції є зауваження, щодо стилю викладу цього питання. У ході голосування вирішили винести на порядок денний одне звернення від міської ради до Президента України.
     
    Активіст Андрій Бойко розповів, що звільнений військовий моряк Роман Мокряк висловлює повну підтримку щодо наших позицій. І наголосив на тому, що зараз не час політичних партій.
     
    Львівська, Херсонська, Тернопільська області вже послали до Президента своє звернення.
     
     
    - У питанні зовнішньої політики ми маємо бути єдиної думки. Моя позиція: міська рада Кропивницького не підтримує формулу Штайнмайєра: ні капітуляції, а також пропонує винести це питання на суспільне обговорення. Адже треба говорити з людьми, а не з політиками. Ця формула призведе до розколу України. Ми не можемо зрадити жителів східних областей, - сказав активіст Ігор Козуб.
     
    Громадська активістка Ольга Кирилюк також виступила зі своєю позицією: 
     
    - Ми п‘ять років не піддавалися на цю формулу. Наш ворог не змінився і він хоче, щоб змінилися ми - втратили незалежність, отримали проросійську територію. Я прошу депутатів захистити нашу країну.
     
    Волонтерка Тетяна Бородіна висловила позицію військових, якими опікується.
     
    - Військові за межами політики, але ми дуже просимо не приймати цю формулу. Я від імені всіх військових прошу: будьте проукраїнськими, розумними і патріотами. План Штайнмайєра - це здача нашої країни ворогу. 
     
     
    Депутат міської ради Сергій Капітонов також виступив зі своєю позицією:
     
    - Основне питання - засудити дії президента України. Іншими словами показати свою негативну позицію щодо формули Штайнмайєра й особливого статусу східних областей. Ми можемо втратити ці землі за лічені дні. Сенс не у кращому тексті звернення, а на проблемі, яка вже зараз є в Украні.
     
    Летиція Курята