Кропивницька громада вимагає скликати позачергову сесію міської ради

  • 2 жовт. 2019 22:17
  • 1684
    • Новина Кропивницька громада вимагає скликати позачергову сесію міської ради Ранкове місто. Кропивницький

    Сьогодні, 2 жовтня, увечері на пл.Героїв Майдану пройшло народне віче, на якому громадськість висловила своє ставлення до рішення президента вирішити конфлікт на Донбасі шляхом формули Штайнмайера.

    Активісти розцінюють це як капітуляцію перед ворогом. Тому акція пройшла під лозунгом "Ні капітуляції" !

    Голова ГО "Бойового братерства" Олег Кокуленко зазначив, що українці вимушені боротися не лише із зовнішнім ворогом, а із внутрішнім. А місцевий історик Юрій Митрофаненко запропонував звернутися із вимогою до міської ради висловити свою думку і направити її до уряду.

    Учасники мітингу вирішили звернутися до місцевих депутатів із вимогою терміново скликати позачергову сесію на п'ятницю. Перед активістами виступив депутат міської ради Сергій Капітонов (ВО "Свобода"), який повідомив про те, що звернення до Президента і ВР стосовно засудження проекту рішення про особливий статус Донбасу вже підготовлено і завтра вже буде зареєстровано.

    - Закликаю усіх прийти у міську раду і натиснути на депутатів, які ще вагаються. Навіть якщо ВР приймає рішення, потім ще є час у Президента накласти на нього вето.

    Тож кропивницькі активісти налаштовані скликати позачергову сесію міської ради на 4 жовтня і вимагати від депкорпусу направити звернення до ВР і президента не здавати свої позиції перед агресором.

    Олена Скочко