Кропивничани висловили свою позицію з приводу «Формули Штайнмайера» ФОТО. ВІДЕО

  • 2 жовт. 2019 20:07
  • 7024
  •  
     
    Сьогодні, 2 жовтня, на площі Героїв Майдану зібралися кропивничани, які обговорили заяву Володимира Зеленського з приводу підписання «Формули Штайнмайера». 
    Про це повідомляє журналістка «Утреннего города». 
     
    - Нам потрібно звертатися до місцевої й обласної влади, щоб вони дали свою політичну оцінку, щодо дій влади у Києві та мінських домовленостей. Також нам потрібно об‘єднатись у якийсь керівний спільний орган, щоб діяти. Це вже за межами внутрішньої політики, адже йдеться про міжнародні справи, - розповів громадський активіст Ігор Козуб. 
    На акцію прийшло близько 50 небайдужих містян. На неї також завітали депутат ВРУ 8-го скликання  Олександр Горбунов, представники міськради, військові. 
    - Пропоную всім вам публічно чи не публічно налагодити комунікацію з тими, кого обрали. Всі мають показати своє ставлення. Зараз не час політичних прапорів, а час - жовто-блакитного прапора. Від кожного з нас залежить, чи зміниться цей прапор, - сказав Олександр Горбунов. 
     
    - Ми маємо просити міську раду скликати сесію у п‘ятницю. І що нам заважає поставити намет на площі? Треба діяти зараз, бо потім буде пізно, - розповіла активістка Оксана Червоная.
    Завтра, 3 жовтня, у ВРУ відбуватиметься голосування з приводу «Формули Штайнмайера».
     
    Небайдужі містяни проголосували на площі Героїв Майдану за те, щоб створити нову Раду Майдану і за те, щоб звернутися до міськради з приводу проведення дострокової сесії у п‘ятницю.
     
    Модератором Ради Майдану обрали Андрія Бойка. Організатори акції розпочали запис до цієї групи. На громадському віче вирішили поставити агітаційний намет проти «Формули Штайнмайера».
     
    Також на акції кропивничани записали відеозвернення, де виступили із гаслом «ні капітуляції».