Кропивницький: Як владнати скандал у школі?

  • 2 жовт. 2019 19:04
  • 1205
    • Новина Кропивницький: Як владнати скандал у школі? Ранкове місто. Кропивницький
     
    У кропивницькій школі №14 батьки не пускають до школи своїх дітей через поведінку однокласниці. Їхній терпець увірвався, коли від агресії дитини почали страждати й батьки. Через конфліктну ситуацію до лікарні з гіпертонічним кризом потрапила класна керівниця. 
     
    — Ця дитина постійно зриває навчальний процес. Вона часто ображає дітей. Сил терпіти більше немає, – розповіла мама дитини, яка не відвідує школу, Наталя Щербакова.
     
    Без дозволу батьків керівництво навчального закладу нічого зробити не може. Мати дівчинки не лише проти переведення в інший клас чи школу, а й відмовляється від роботи психолога. Ба більше: жінка запевняє, що від агресії страждає саме її дитина.
     
    — Коли 29 дітей змушують мою дитину покинути школу, хоча вона має право на освіту, як і всі інші. Я вважаю, що дітей проти моєї дитини налаштовують. Мене змушують це зробити, але я цього робити не буду, – розповіла в коментарі «ТСН» мати дівчинки. 
     
    Як зазначила кореспонденту «Первой городской» керівниця міського управління освіти Лариса Костенко, в проблемному класі планують встановлювати камери відеоспостереження, щоб контролювати процес навчання.
     
     
    — Ситуація управлінню освіти знайома. В минулому навчальному році ми рекомендували вживати заходів школі та надавали відповідну допомогу. На сьогодні вже виданий управлінський наказ про закріплення психологів для роботи з класним колективом. Також один психолог працюватиме з батьками. Є домовленість з батьківським комітетом, що в класі будуть встановлені камери. Два тижні психологи перебуватимуть у класі, щоб допомогти вийти із цієї ситуації, та працюватимуть з батьками. Станом на сьогодні в клас прийшло троє дітей. Класний керівник перебуває на лікарняному, але організована заміна, – повідомила Лариса Костенко.
     
     
    За інформацією директора школи Олександра Саржевського, у проблемному класі працюватимуть психологи, які вивчатимуть ситуацію.
     
    — З понеділка учні почнуть працювати у звичному режимі. В класі працюватимуть психологи інклюзивних центрів №2 та №3. Вони виконуватимуть лише ті види робіт, які не передбачають письмової згоди на їх проведення, – розповідає Олександр Саржевський, — Сьогодні, на мою думку, ситуація вирішилась. Батьки прийшли до спільного знаменника. Протягом двох тижнів ми зустрінемось з батьками та психологи дадуть загальні рекомендації.
     
    За інформацією речниці ГУНП в Кіровоградській області Віталіни Бевзенко, станом на минулий тиждень до поліції надійшло 13 заяв від батьків щодо шкільного конфлікту. 
     
    — Згадані факти перевіряють. У разі підтвердження інформації на батьків дівчинки може чекати покарання, – повідомила речниця поліції.
    Поки розслідування триває. 
     
    Дмитро Семенюк