«Тут все моє життя»: кропивницький педагог і музикант представив свою другу книгу (ВІДЕО,ФОТО)

  • 1 жовт. 2019 18:41
  • 1639
  •  
    Сьогодні, 1 жовтня, у літературно-меморіальному музеї Івана Карпенка-Карого відбулась презентація книги «Ліричне багатоголосся» педагога й музиканта, заслуженого діяча мистецтв Бориса Притули. Про це повідомляє «Утренний город». 
     
    Збірка вийшла друком у місцевому українсько-болгарському видавництві «Зоріденн». Вона складається з віршів та публікацій хормейстера, співака та композитора, якому виповнилось 82 роки.
     
     
    Це вже друга книжка талановитого педагога й музиканта. Перша під назвою «Вінок матусиних пісень» вийшла у 2001 році, коли автор записав усі почуті від своєї матері пісні. На той момент він викладав на музично-педагогічному факультеті Кіровоградського педагогічного університету імені Винниченка, де пропрацював понад 40 років. 
     
    До створення нової книги долучилась поетеса Антоніна Корінь, яку з іменинником пов’язує багаторічна творча дружба. Зустріч у музеї вела саме вона, щедро пересипаючи програму спогадами, віршами, присвятами.  
     
    Іменинник зізнається: якби не пані Антоніна – книги б не було. Вона запропонувала зібрати під одну обкладинку твори, написані в різні роки, і допомогла редагувати збірку. Деякі вірші стали піснями і прозвучали у виконанні ансамблю «Берегиня», в якому співає й дружина Бориса Притули.  
     
     
    – Вірші я пишу, починаючи з 1954 року. Щоправда, мій перший поетичний зошит потрапив до печі на розпал. Батьки випадково прийняли його за чернетку… Для мене книжка ціна тим, що в ній – усе моє життя, всі емоції, переживання, радості й незгоди, - зізнається автор.
     
     
    Гості презентації отримали від іменинника в дарунок його «Ліричне багатоголосся» з автографом автора. 
     
    Людмила Макей
     

    Читайте також: Кропивницький відвідав видатний диригент – випускник Кіровоградського музучилища (ФОТО, ВІДЕО)