Кропивницький відвідав видатний диригент – випускник Кіровоградського музучилища (ФОТО, ВІДЕО)

  • 30 вер. 2019 17:00
  • 2011
  •  
     
    Сьогодні в камерній залі Кіровоградського музичного коледжу відбулася зустріч студентів, викладачів та журналістів із випускником цього закладу – диригентом Юрієм Ткаченком. Про це повідомляє «Утренний город». 
     
     
    Юрій Ткаченко – відомий сучасний митець, який співпрацює з кращими симфонічними оркестрами та музикантами сучасності. Він починав свій шлях у мистецтві у Державному академічному симфонічному оркестрі під керуванням Євгена Світланова, виступав із видатними зірками оперної та інструментальної сцени.
     
      
    В якості запрошеного диригента виступав у найвідоміших концертних залах світу, у тому числі з Національним симфонічним оркестром України, Львівським філармонійним та Національним Одеським симфонічними оркестрами, а також колективами з Росії, Білорусі, Кореї, Бельгії, Югославії та інших країн.  
     
     
    Є одним з кращих і глибоких виконавців російської класичної та західно-європейської романтичної музики серед нового покоління диригентів, визнаний майстер акомпанементу. Записав 10 CD з музикою І. С. Баха, В. А. Моцарта, Ф. Мендельсона, П. І. Чайковського, Ф.Пуленка і ін, в якості диригента брав участь у записі музики до кінофільмів та пісень, відзначеними музичними преміями.
     
     
    – Я радий побувати в місті своєї юності, - розповів Юрій Ткаченко під час спілкування з аудиторією. – Рівно 40 років тому я ходив улітку по вулиці Леніна і здавав вступні іспити до Кіровоградського музучилища. Я дивився на масивні дерев’яні двері, які треба було відчиняти з потугами, і мріяв потрапити сюди на навчання. 
     
     
    Мені видається, що місто Кропивницький (а раніше – Кіровоград та Єлисаверград) має чарівну ауру. Передусім тому, що тут народились і жили піаніст Генріх Нейгауз, арфістка Ксенія Ерделі. У цьому місті дав свій останній концерт як піаніст Ференц Ліст, а в 1913 році була поставлена опера Глінки «Життя за царя». Можливо, ви цього не усвідомлюєте, але цей куточок України нарівні з Одесою, яка дала світові багато знаменитих музикантів, дуже щедрий на таланти.
     
    Маестро поділився зі студентами своїми роздумами про музику та виконавство, розкрив секрети професії диригента. 
     
    – Я щасливий, що сьогодні цей музичний заклад живе, розвивається, тут працюють всі відділи та прекрасні викладачі. Бажаю вам по-справжньому любити музику і досягати найвищих результатів, - зазначив наостанок Юрій Ткаченко. 
     
     
    Людмила Макей