ПриватБанк презентував програми підтримки агросектора на міжнародній виставці “АгроЕкспо”

  • 30 вер. 2019 09:05
  • 820
    • Новина ПриватБанк презентував програми підтримки агросектора на міжнародній виставці “АгроЕкспо” Ранкове місто. Кропивницький
     
    ПриватБанк традиційно став учасником міжнародної виставки “АгроЕкспо” в Кропивницькому, де презентував унікальні програми фінансування сільгоспвиробників.
     
    Кредитування аграріїв від 1%-річних - це реальність, яка стала можливою завдяки державним програмам компенсацій. ПриватБанк видав найбільше серед державних банків кредитів за програмою державних компенсацій для агробізнесу. Частка ПриватБанку становить 68,5% за програмою купівлі сільськогосподарської техніки та 83% за програмою кредитування агробізнесу.
     
    - Сьогодні ПриватБанк - лідер з кредитування українських аграріїв, - розповідає Юлія Кислухіна, керівник проекта "Розробка і просування сервісів для галузевих клієнтів" МСБ головного офісу ПриватБанку. - Кожне друге агропідприємство або фермерське господарство України користується послугами ПриватБанку. За підсумками 2018 року частка вітчизняних аграрних компаній, що обслуговує ПриватБанк, зросла з 44 до 56% (серед усіх агрокомпаній, які користуються послугами банків). Найбільш затребуваними в аграріїв залишаються програми компенсації за придбання вітчизняної техніки та обладнання, а також відшкодування витрат на закупівлю насіння та компенсація відсотків за кредитами для фермерів.
     
     
    Кредити на придбання сільськогосподарської техніки як вітчизняного так і імпортного виробництва з відсотковою ставкою від 1%-річних, унікальна програма “АгроКУБ” для кредитування аграріїв “живими” грошима та без застави від 1%-річних, програма “Агросезон” - далеко неповний перелік пропозицій ПриватБанку, адаптованих до потреб сільгоспвиробників. Програми компенсацій вартості техніки діють при купівлі як за власні кошти, так і за рахунок кредитів. ПриватБанк допоможе скоротити витрати на придбання сільгосптехніки українського виробництва, за яку можливо отримати компенсацію від 25 до 40%.
     
    В ПриватБанку для агросектору діють спрощені умови оформлення лізингу чи кредиту – кількість документів, необхідних для угоди, скорочено втричі. Позика надається на будь-які потреби сільхозвиробника: від агротехніки й обладнання до транспорту і залізничних вагонів.
     
     
    - Ми дослухаємося до кожного нашого клієнта, створюємо такі кредитні програми, які б відповідали їх потребам та можливостям, - додає пані Юлія. -  Крім фінансових інструментів підтримки українського агровиробника ми активно працюємо та залучаємо до партнерства наших клієнтів. Партнерські програми ПриватБанку з виробниками та постачальниками для аграріїв надають можливість значно здешевити користування кредитними коштами.
     
     
    - Вже не один рік ми співпрацюємо з ПриватБанком. Сьогодні ми успішно працюємо за програмою розстрочки, - розповідає Ігор Власенко, директор з маркетингу компанії ELVORTI. - Ми маємо можливість надавати безвідсоткову розстрочку фермерському господарству терміном на 90 діб. І це лише одна з програм співпраці. Не менш успішно ми працюємо і за програмами кредитування з державними відшкодуваннями. Скажу відверто, цьогоріч ми стали так злагоджено та успішно працювати, що збільшили кількість продажів в десятки разів”.
     
    У 2018 році українські фермери та агрокомпанії за допомогою ПриватБанку купили вітчизняної агротехніки на суму понад 1,5 млрд грн. У рамках п’яти державних програм компенсацій для аграріїв банк забезпечив виплату державних компенсацій на понад 400 млн грн.
     
    На 2019 рік державою передбачено 7 млрд грн. на дотації українським аграріям.
     
    Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях