Безпліддя у чоловіків - не вирок!

  • 30 вер. 2019 09:32
  • 1468
    • Новина Безпліддя у чоловіків - не вирок! Ранкове місто. Кропивницький
     
    «Чому не виходить завагітніти? Що ми робимо не так?»- перші питання, які задають собі пари при спробах зачати дитину протягом тривалого часу. Чоловіча форма безпліддя така ж поширена, як і жіноча. Тільки чоловіки рідше звертаються за допомогою до лікарів, що призводить до розладу в сім'ї.
     
    Провідний спеціаліст Мережі медичних центрів «ДокторПРО» в Україні, який займається проблемою чоловічого безпліддя, дав свої коментарі про лікування даної патології: «На сьогоднішній день близько 15% сімейних пар стикаються з проблемою безпліддя. І в більшості цих випадків вирішальну роль грає не жіночий фактор, як прийнято вважати в нашому суспільстві. У моїй практиці дуже рідко зустрічалися чоловіки, які самі прийняли рішення перевіритися на наявність проблем - в основному на цей крок їх підштовхували дружини, подруги. Але потрібно зрозуміти просту річ: чим раніше ви погодитеся, що проблема існує і її потрібно вирішувати, тим швидше ви зможете почати лікування і побачити його результати».
     
    Є кілька видів цієї хвороби, але сьогодні ми поговоримо про секреторну форму. При ній в яєчках не виробляється потрібна кількість сперматозоїдів для запліднення. Або ж їх рухливість не така висока, щоб досягти яйцеклітини.
     
    Всіх пацієнтів цікавить, в чому ж причина розвитку такої патології. Секреторну форму безпліддя в 75% випадків викликає захворювання варикоцеле, коли вени яєчка не забезпечують відтік крові. Через це розвивається застій, і тканини погано забезпечуються кров'ю. Найчастіше хвороба виникає в лівому яєчку, але може перейти і на праве. Тому чоловікам бажано не затягувати зі зверненням до лікаря.
     
    Не варто забувати і про значимість здорового способу життя! Зловживання алкоголем, наркотиками, а також недосипання - лише деякі фактори, що сприяють розвитку безпліддя. Немає причини соромитися, потрібно діяти! Якщо більше року заняття сексом без контрацептивів не принесло довгоочікуваної вагітності, варто пройти обстеження. Від своєчасного звернення до фахівців залежить позитивний результат справи.
     
    Отримати консультацію уролога, вибрати стратегію лікування і позбавитися від безпліддя можна в «ДокторПРО». Ми використовуємо комплексний підхід, тому первинне обстеження включає консультацію, УЗД органів малого тазу, доплерографію, бітезіометрію,  огляд передміхурової залози.
     
    Попередній запис мінімізує ваше очікування в черзі та зробить ваш візит зручним. Лікарі високої кваліфікації використовують індивідуальний підхід до кожного пацієнта. Ми гарантуємо повну конфіденційність. Приходьте в «ДокторПРО» і подаруйте собі шанс на дитячий сміх у вашому домі!