Казахстан шукає в Україні партнерів для налагодження виробництва

  • 24 вер. 2019 14:08
  • 673
    • Новина Казахстан шукає в Україні партнерів для налагодження виробництва Ранкове місто. Кропивницький


    Казахські підприємства шукають в Україні партнерів для налагодження власного виробництва кондитерських виробів та консервів, а також для збільшення експорту борошна. Також казахські підприємства зацікавлені у встановленні контактів з партнерами з України для постачання сільгосптехніки та налагодження виробництва одноразових медичних виробів. Про це йшла мова на українсько-казахському бізнес-форумі, який організували Мінторгівлі та інтеграції Казахстану, Національна палата підприємців «Атамекен», Зовнішньоторгова палата Казахстану спільно з Торгово-промисловою палатою України за підтримки Посольства Казахстану в Україні. За два дні форуму підприємці провели понад 150 переговорів, повідомляє ТПП України.
     

    - Протягом найближчих п’яти років Україна може стати однією з найбільш привабливих країн для казахського бізнесу. Україна має дуже тісні відносини з країнами Євросоюзу, і може бути виходом Казахстану на європейський ринок. З іншого боку, Казахстан є майданчиком для виходу на ринки країн Центральної Азії та Китаю, – зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.
     

    Надзвичайний і повноважний посол Казахстану в Україні Самат Ордабаєв відзначив, що умови для розвитку торгівельно-економічних відносин створюють понад 100 двохсторонніх угод. «Між Казахстаном та Україною немає ніяких ні політичних, ні економічних протиріч. Ми стратегічні партнери і маємо добру договірну базу», – зазначив дипломат.

    Голова Зовнішньоторгової палати Казахстану Аян Єрєнов відзначив, що Україна представлена на ринку Казахстану широким спектром товарів.

    - Сподіваємось, що торгова місія стане ще однією платформою для розширення експортної корзини казахської продукції, – зазначив він.