«Корисна програма»: як вибрати найкорисніший рис?

  • 23 вер. 2019 18:14
  • 876
    • Новина «Корисна програма»: як вибрати найкорисніший рис? Ранкове місто. Кропивницький


    У вівторок, 24 вересня, о 10:00 на «Інтері» вийде новий випуск ток-шоу про якість життя «Корисна програма», присвячений рису. Глядачі дізнаються, як розібратися в різних сортах цього злаку, навчаться відрізняти якісний рис від фальсифікату і збагнуть, який з видів рису найбільш корисний для здоров'я.

    Рис - одна з найпоширеніших та широковживаних культур у всьому світі. Він є джерелом білка, складних вуглеводів, вітамінів і мінералів. На його основі готують сотні страв: плов, супи, гарніри і десерти. Існує понад 7 тисяч сортів рису. Кожен з них має свої достоїнства. Від правильного вибору різновиду рису залежать смак і поживна цінність приготованих страв. Чим відрізняються різні сорти рису? Який з них самий якісний і корисний?
     

    - Чим ретельніше очищений рис, тим він менш корисний, тому що корисні речовини містяться в оболонці, - пояснює експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко. - Найкорисніший рис - нешліфований, але він не всім підходить і має ряд обмежень. Його не рекомендується вживати людям із серйозними захворюваннями шлунку і кишківнику. Найпоширеніші сорти рису в Україні - шліфований і пропарений - на 70% складаються з крохмалю. І коли ми його їмо, цей крохмаль в організмі перетворюється в глюкозу. Щоб зменшити рівень крохмалю, потрібно зварити рис і покласти його в морозильник.
     

    Як визначити - справжній перед вами рис або підробка? Чи можна схуднути на рисовій дієті? І як готувати рис, щоб він був розсипчастим? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Корисної програми»:

    • лікар-гастроентеролог Галина Незговорова; експерт з якості та безпеки харчових продуктів Олена Сидоренко;
    • експерт із захисту прав споживачів, адвокат Олександр Медведенко;
    • шеф-кухар Юрій Сім.


    Своїм фірмовим рецептом корисних і смачних ролів поділиться зоряний гість проекту - шоумен Дядя Жора.

    «Мені добре заходять і плов, і роли, і просто рис, але, коли його варю, виходить якась в'язка каша, - зізнається шоумен. - У «Корисній програмі» дізнався не тільки всі нюанси приготування рису, а й нові цікаві факти про знайомий продукт. Наприклад, що бурий рис корисніше білого шліфованого. Або - щоб рис вийшов розсипчастим, під час варіння потрібно додати трохи масла, а солити краще вже після приготування».

    Випуск ток-шоу «Корисна програма», присвячений рису, дивіться завтра, 24 вересня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».